Jūsų kiemo mergaitės (VIDEO)

/ VIRGINIJUS SARPAUSKAS /

Visas mūsų vaikystės pasaulis sutilpdavo daugiaaukščio namo kieme, bei darželyje, į kurį vesdavo tėvai, ir kelyje iki jo. Diena atrodydavo tokio ilgumo, kaip dabar savaitė, savaitė- kaip mėnesis. Namo kiemas visada buvo pilnas draugų. “Slėpynės”, “Gaudynės”, berniukams “Karas”, mergaitėms “Namai”, ir gausybė bendrų žaidimų. Vaikai būdavo skirtingi tiek savo amžiumi, tiek charakteriu. Greitai susipykdavo, lygiai taip pat greitai ir susitaikydavo. Vieni vaikai linkę dėl kiekvienos smulkmenos pulti į ašaras, kiti ramūs, viską išspręsdavo taikiai, ramiai.

Jau vaikystėje kiekvienas kiemas turėdavo savo aktyviuosius, kurie būdavo tikra kiemo siela, visi vaikai laukdavo jų išeinant, jie visada būdavo pilni idėjų ir minčių ką veikti. Tačiau kiekviename kieme atsirasdavo ir tokių egocentriškų vaikų, kuriems atėjus, vaikai būdavo padalinami į dvi dalis, į gerus ir blogus. Tie egocentriški vaikai visada siekdavo būti dėmesio centre, visada atimdavo iš kitų geriausius žaislus, visada užimdavo visai dienai kiemo suoliuką ir sūpynes. Visi kiti vaikai turėdavo stovėti ir laukti, ir dažniausiai nesulaukę savo galimybės pasisupti, tėvų kviečiami, eidavo namo.

Laikas bėga, vaikai auga, žaislai keičiasi, tik ne visų vaikų įpročiai pasikeičia. Tokia mintis man kyla, stebint mūsų jauną savivaldą. Širvintų savivaldybės svarbiausios merginos man primena tas egocentriškas mergaites iš kadaise prabėgusios vaikystės. Jos užaugo, jau didelės, tik žaislais ir sūpynėmis nenori su niekuo dalintis. Argi ne smagu, kai savivaldybės vaikus padalini į gerus ir blogus, geriems už gerus darbus ir viešą parodomąjį nuolankumą leidi pasisupti, blogus vaikus ignoruoji.

Taigi, jūsų merė su draugėmis turi savivaldybės administraciją bei rajono biudžetą ir mėgaujasi. Nes blogi vaikai – opozicija, neturi nei rajono biudžeto, nei nutarimų pasirašymo galių. Pasižiūrėkim, kokį linksmą pasakojimą galima sudėlioti, stebint sporto komplekso – dar vieno merginų žaislo, nuotykius.

* 2017 m. vasario 15 dieną jūsų merė savo Facebook paskyroje skelbia: „Širvintose, Kalnalaukio gatvėje, pradėti žemės sklypo parengimo darbai projektui „Sporto komplekso Širvintų mieste įkūrimas“. Savivaldybės Facebook paskyra tyli.

* 2017 m. balandžio 10 dieną jūsų merė FB skelbia: „Nuoširdžiai dėkoju Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui, jo patarėjui Elvinui Jankevičiui, Vidaus reikalų ministrui Eimučiui Misiūnui, Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriui Edžiui Urbanavičiui už supratimą ir dėmesį Širvintų rajonui. Širvintų sporto mokykla pagal pasiektus rezultatus užėmė antrą vietą tarp Lietuvos sporto centrų neturėdami nieko – nei tinkamos sporto salės, nei maniežų, nei lauko aikštelių ar stadiono. Tai laimėjimas žmonių, kurie moko jaunimą ir siekia sportinių pergalių, neturėdami tinkamų sąlygų. Šiandien į naujai statomo sporto komplekso pamatus įkasta simbolinė kapsulė. Statybos vyksta visu pajėgumo, o širvintiškiai pasiruošę nustebinti Lietuvą dar svaresniais laimėjimais“.

Tik pamirštama padėkoti Lietuvos žmonėms ir verslui, kurie sunkiai dirbo, mokėjo mokesčius, ir dabar už jų pinigus statomas sporto kompleksas. Nes, ar svarbu, kas uždirbo, kur kas svarbiau, kas DUODA,  ir su kuo asmenukes darai… Renginyje jūsų merė, ir geri vaikai – administracija ir valdančioji dauguma. Blogų vaikų – opozicijos-nėra. Tikriausiai ir kapsulėje jie nepaminėti, o greičiausiai, tik „AŠ“.

* 2018 m. birželio 22 diena. Jūsų merė rašo: „Naujojo Širvintų baseino statybos sparčiai juda pirmyn. Pasiekėme vieną iš maloniausių projekto etapų – sienos jau baigiamos tinkuoti, renkamos dažų spalvos, plytelės ir kitos apdailos medžiagos“. Nuotraukose tik svarbiausios savivaldos merginos.

Geras komentatorius rašo: „Jeee!!!!!!!👍👍👍👍kai bus baigtas, reiks „uztagint“ visus, kurie verke komentaruose, kad pastatas liks neuzbaigtas😆😆😆😆O dabar sekmes darbuose,atlaikykite visus „nusimanancius statybose“ ir kaip sakant duskit pavidolei🤣🤣🤣🤣“ (komentaro kalba netaisyta).

* 2018 m. rugpjūčio 28 diena. Jūsų merė rašo: „Šiandien po Komitetų posėdžio valdančiosios koalicijos tarybos nariai apsilankė didžiausiuose objektuose. Apžiūrėję vykdomų darbų eigą tarybos nariai pasidžiaugė, jog objektuose atlikta labai daug darbų: naujame sporto komplekse (baseine) jau vyksta vidaus apdailos darbai, o socialinių būstų daugiabutis – visiškai užbaigtas, tad visai netrukus jame apsigyvens širvintiškių šeimos“.

Nuotraukose – tiesiai šviesiai, nesislepiant: „valdančiosios koalicijos“. Ir vėl, blogų vaikų- opozicijos-nėra. Tik, palyginus birželio 22 ir rugpjūčio 28 dienos nuotraukas, nesimato jokio pasikeitimo, lyg tos pačios dienos nuotraukos. Kyla įtarimas…

* 2018 m. rugsėjo 9 diena. Man paskambina kiti blogi vaikai ir pasakoja: „Baseine dieną naktį kažką griauna“. Nuvažiuoju pasižiūrėti – iš tiesų, pilnas kiemas skaldyto betono… Nusiunčiu nuotraukas Krašto Naujienų redaktorei Neringai Tuškevičienei.

* 2018 m. rugsėjo 17 diena. Lygiai tą pačią žinią išgirsta tarybos narys Vidmantas Mateika. Parašo savivaldybei prašymą Nr. .(6.20)-12-4670: „Parašiau savivaldybės administracijai prašymą ir paprašiau galimybės įeiti į statybvietę bei savo akimis pamatyti, kas vyksta.“ Savivaldybė atsitvėrė tyla – Savivaldybės merginos blogiems vaikinams neatsakinėja…

* 2018 m. rugsėjo 24 diena. Krašto Naujienų straipsnis „Statybų prižiūrėtojas pastabų nepateikė, bet baseinas ardomas. Kodėl“ Neringa Tuškevičienė gauna ypatingo išsamumo atsakymus į išsiųstus klausimus:

Klausimas: „Kokius galimus darbų eigos ir, arba darbų kokybės neatitikimus STR jis yra pastebėjęs?“

Atsakymas: „Techninis prižiūrėtojas jokių pastebėjimų dėl darbų eigos arba darbų kokybės neatitikimų STR nėra pateikęs“

Savivaldybės merginos blogoms nežurnalistėms išsamiai neatsakinėja…

* 2018 m. spalio 10 diena. Krašto naujienų straipsnis „V.Mateika: aš už sporto kompleksą Širvintose“

Vidmantas Mateika spalio 2 d. gauna savivaldybės atsakymą Nr.(6.14)-13-2857… Jame cituojamas statybos techninio reglamento, 36.24 punktas: „leisti viešojo administravimo subjekto, atliekančio statybos valstybinę priežiūrą, pareigūnams bei statytojo (užsakovo) ir statinio projektuotojo įgaliotiems asmenims, kai tai susiję su jų pareigų vykdymu, netrukdomiems patekti į statybvietes, statomus (rekonstruojamus, remontuojamus) ar griaunamus statinius (juose esančius butus) bei minėtų asmenų reikalavimu pateikti visus statybos dokumentus)“.  Savivaldybės merginos pamiršta, kad rugpjūčio 28 dieną geroji valdančioji dauguma lyg niekur nieko vaikščiojo sporto komplekse.

Nors 36.24 punktas rašo: „leisti…statytojo (užsakovo)…įgaliotiems asmenims, kai tai susiję su jų pareigų vykdymu, netrukdomiems patekti į statybvietę…“, tačiau Vidmantas Mateika, eidamas tarybos nario pareigas, tokio įgaliojimo negauna, nes jis blogas vaikinas.

* 2019 m. vasario 27 diena. Istorijos kulminacija. Jūsų nuostabioji merė į savo Facebook paskyrą įkelią vaizdo įrašą ir rašo: „Opozicijai rekomenduoju nežiūrėti – neatlaikys. Į naująjį Širvintų baseiną jau leidžiamas vanduo, vyksta sistemos bandymai.

Ir jeigu kažkas tai įvardino „amžiaus statybomis“, tai dabar aišku, kad tai liks tik amžinas šmeižtas. Širvintų baseinas su sporto sale, trimis pirtimis, baseinėliu vaikams, administracinėmis patalpomis jau baigiamas! Šiuos kadrus pristatau jums, kadangi esu išrinkta ir dirbu savo tiesioginį – Širvintų rajono savivaldybės merės darbą. Tačiau esu ir kandidatė prasidėjusiuose rinkimuose, todėl pažymiu. Politinė reklama”.

Nors Vietos savivaldos įstatymo 20 straipsnis rašo: „Meras yra atskaitingas savivaldybės tarybai ir bendruomenei už savo ir savivaldybės veiklą“. Tačiau yra visai kitaip, tai gerieji vaikai – valdančioji dauguma, bendruomenė ir savivaldybė YRA ATSKAITINGI jūsų merei. O opozicijai – blogiems vaikams, amžiniems šmeižikams jūsų merės akyse geriau nesirodyti… Tačiau didžiausia sensacija, tai kad, jūsų merė rinkimų kompaniją pradėjusi vasario 27 dieną – „kandidatė prasidėjusiuose rinkimuose“, kovo pirmą dieną ją pabaigė… Rinkimai trys dienos- ir visiems blogiems kandidatams nokautas.

Geriems komentatoriams tai patinka:

*”kaip slapiu skuduru visiems , kas trukde, smeize ir nepagristus skundus rase 😀 valio, valio, valio, BASEINAS tobulas!!!”

*”Kiekvienam miestui pasvajoti apie tokia mere❤❤❤!!!!!”

*”Gerb. Mere, Jūs nereali! Ir darbais, ir šios reklamos žodine išraiška 😂😂😂. Esu kilus iš Širvintų rajono, todėl domiuosu tuo, kas ten vyksta. Sėkmės Jums rinkimuose!”

*”kas pries kokius 5 metus galejo pagalvoti, kad Sirvintos tures toki nuotabu baseina! Aciu aciu aciu, tegul nagus nusigrauzia tie, kurie purva pila 🎉🎉🎉 pagaliau galiu drasiai pasakuyti, kad didziuojuosi savo krastu ir jame vykstanciais pokyciais 😍

*”Ačiū merė. Tik už jus ir jūsų komandos narius turim balsuoti. Tik pirmyn ir pirmyn pakelta galva. 😉”

* 2019 m. vasario 28 diena. Jūsų merė rašo: „Naujajame Širvintų baseine centimetras po centimetro leidžiamas vanduo. Po vakar paviešinto vaizdo įrašo Širvintų r. savivaldybės administracija sulaukė daugybės klausimų, todėl prašome širvintiškių kantrybės ir pasiliekame teisę į vieną kitą gražią paslaptį. Juk viskas yra daroma jūsų labui. Jau greitai baseinas bus atidarytas ir jūs savo akimis viską pamatysite“

Ar girdi, Karlai? „Naujajame Širvintų baseine centimetras po centimetro leidžiamas vanduo –  Opozicijai rekomenduoju nežiūrėti – neatlaikys“ Baseinas vieną kartą parduotas, rinkimai laimėti.

* 2019 m. kovo 10 diena. Kovo 12 dieną Lietuvos Prezidento rinkimai, paskutinė agitacijos diena. Jūsų merė rinkimus laimėjo, tai kodėl baseino vandens dar kartą nepardavus? Gal ir Premjerui padės? Jūsų merė į savo Facebook paskyrą įkelia du vaizdo įrašus ir rašo: „Premjeras Saulius Skvernelis laikosi duoto žodžio. Tapęs Premjeru pažadėjo, jog širvintiškiai sporto kompleksą turės. Baseino pridavimo procedūros jau pradėtos! Filmuotoja esu prasta🤭, bet vaizdas stulbinantis! O kiek staigmenų dar laukia 👌“

Tačiau, Karlai, kaip matai, baseino vandens antrą kartą parduoti nepavyko. Tačiau, vanduo centimetras po centimetro vis leidžiamas…

 

Žmogus yra vaikas tol, kol tiki pasakomis. Savivaldybės vaikams jūsų merė seka pasakaites. Pats metas atsisveikinti.

LABANAKT SAVIVALDOS VAIKUČIAI…

Virginijus Sarpauskas yra Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys nuo TS-LKD

 

4 thoughts on “Jūsų kiemo mergaitės (VIDEO)

  • 2019-10-22 at 20:18
    Permalink

    O mūsų kiemo mergaitės geros ir kuklios buvo. Va todėl mes vis į Spadviliškį važinėjom. Patirties pasisemti. O vedėme tas kuklias

  • 2019-10-22 at 16:02
    Permalink

    Tokios tokelės…..Baseino ir sporto salei statyti mesti didžiuliai europiniai ir savivaldybės pinigai, projektuoti patikėta patiems statytojams, pasirinktas jau tada Lietuvoje nelaikyta patikima firma IRDAIVA,…Pinigėliai tiu tiu, Irdaivos jau nebėra, pinigų , matyt, jau irgi nebėra…Bet vanduo baseinan tebeleidžiamas iki šiol, su kuo ir sveikiname Širvintų rinkėjus……

  • 2019-10-22 at 15:54
    Permalink

    Tarybos narys Virginijus Sarpauskas , pasirodo, puikiai rašo, yra darbštus tarybos narys, gebantis ir netingintis studijuoti dokumentus. O humoras yra labai taiklus ir ir daug pasakantis. Pradedu suprasti, kodėl valdančiosios ponios ragais ir nagais gynėsi nuo jo pirmininkavimo.
    Sėkmės, gerbiamas tarybos nary Virginijau Sarpauskai!

  • 2019-10-18 at 15:58
    Permalink

    Amžinosios statybos. Babkes svarbiausia įsisavinti ir laiku paslėpti

Comments are closed.