Prisiekė naujoji Tarybos narė Inga Matukaitė (VIDEO)

Širvintų rajono savivaldybės tarybos opozicijos gretas papildė Inga Matukaitė

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Video autorės, Foto V.Sarpausko ir autorės /

     Devintajame šios kadencijos Tarybos posėdyje prisiekė nauja Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė Inga Matukaitė, kandidatavusi nuo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos.

   Inga Matukaitė gimė 1985 m Širvintose. Čia gyvena ir dabar. Naujoji Tarybos narė aukštąjį išsilavinimą įgijo Kauno technologijos universitete ir turi viešojo administravimo specialybę. Nuo 2008 metų dirba viešajame sektoriuje, iš jų daugiau kaip 6 metus dirbo Širvintų rajono savivaldybės administracijoje.

      Po posėdžio pakalbinome naująją Tarybos narę Ingą Matukaitę:

– Inga Matukaitė. Kas ji? Kaip save apibūdintumėte trimis sakiniais?

  1. Pirmiausia aš esu žmogus, nieko nesiskiriantis nuo kitų žmonių, supančių mus: su tam tikrų savybių trūkumaisir privalumais.
  2. Esu „nepataisoma“ optimistė, visada matau šviesą tunelio gale. Neteigiu, kad ištikus bėdai šypsausi, bet visada žinau, kad kiekvieną sudėtingą situaciją galima išspręsti.
  3. Turiu savo nuomonę ir įsitikinimus, kurie nebūtinai turi sutapti su daugumos.

– Ar tiesa, kad jūs prisijungiate prie opozicijos darbo, o ne prie valdančiųjų? Kodėl?

– Prisijungti prie valdančiųjų nematau prasmės, nes jie negali ir tikriausiai neturi savo nuomonės jokiu svarstomu klausimu, nepriklausomai ar svarstomas sprendimas yra geras, ar blogas. Man susidarė nuomonė, kad visi valdantieji balsuoja, kaip jiems yra liepiama. Nors opozicija šioje kadencijoje neturi didelių svertų, bet noriu atstovauti Širvintų rajono gyventojus, kurie turi ir kitokią nuomonę.

– Ko, jūsų nuomone, trūksta rajono taryboje, kad darbas vyktų sklandžiau?

– Pagarbaus bendravimo su žmonėmis, turinčiais kitokią nuomonę.

– Kokios jūsų kompetencijos arba stipriosios pusės pravers jums dirbant Taryboje?

– Manau, kad esu teisinga ir energinga ir tikiuosi, kad tos energijos neprarasiu iki kadencijos pabaigos.

– Pirmajame savo, kaip Tarybos narės, posėdyje išsakėte poziciją dėl ikimokyklinukų prailgintos grupės apmokestinimo. Gal galite papasakoti, kodėl jums svarbi ši tema? 

– Kaip ir minėjau posėdžio metu, kad mokestį už vaikų išlaikymą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose sudaro trys dalys: mokestis už ugdymą, už maitinimą ir už pailgintą grupę. Mokestis už 1 val. pailgintos grupės bus 3 procentai nuo bazinės socialinės išmokos, t.y. 1,14 Eur. Šis mokestis bus skaičiuojamas nuo 17,30 val. Pirmiausia reik pažymėti, kad šis dydis bus kintantis, jei padidės bazinė socialinė išmoka, padidės ir mokestis už vaiko buvimą pailgintoje grupėje. Antra, nemaža dalis mūsų rajono gyventojų dirba aplinkiniuose rajonuose ir jei jų darbo laikas yra įprastinis iki 17,00 val. ne visi tėvai gali spėti pasiimti vaikus iš ugdymo įstaigos iki 17,30 val. Jei neturi galimybių vaiko paimti laiku, Širvintų rajono tarybos daugumos nuomone, turi susimokėti ir visai nemažai. Jei mėnesį (20 darbo dienų) vaikas bus po 1 val. pailgintoje grupėje, tėvai turės sumokėti apie 22,80 Eur, jei vaikas pailgintoje grupėje turės būti  ilgiau, kainuos dar brangiau, o jei šeimoje yra 2 ikimokyklinio amžiaus vaikai, jiems tai kainuos dvigubai.

      Manau, pailgintos grupės mokestis yra nepagrįstai didelis, todėl šio sprendimo nepalaikiau.

– Dėkojame už pokalbį.

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Prisiekė naujoji Tarybos narė Inga Matukaitė (VIDEO)

  • 2019-11-02 at 10:02
    Permalink

    Sėkmės darbuose visiem šešiem

  • 2019-11-01 at 11:43
    Permalink

    Stiprybės Ingai. Paruoškite šeimą ir laukite purvo dozės

  • 2019-10-31 at 22:11
    Permalink

    Sėkmės naujai tarybos narei, tikimės atstovausite mus taip pat kompetentingai ir teisingai kaip ir Gerb. V.Šimonėlis. Kantrybės ir stiprybės, prireiks tikrai 🙂

Comments are closed.