Kai ant kėdžių pūpso paltai, ligoniai ramsto sienas

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

    Kai ateini (11.25 val.) prie gydytojo kabineto ir randi ant kėdžių pūpsančius paltus bei striukes – ne juokais supyksti – jautiesi blogai, o atsisėsti negali. Praėjusią savaitę keturiese ramstėme sienas prie vieno iš kabinetų Širvintų PSPC (liaudiškai poliklinika vadinamu). Visi stovi vilkėdami paltus ir striukes, tik sėdinti moteris paltą laiko rankose, o šis vis slenka nuo kelių.

    Būtent ta sėdinti, dailiai atrodanti vyresnio amžiaus moteris pasitikslina: „čia tu ta, kuri rašo (pasako pavardę)?“ Išgirdusi teigiamą atsakymą ima dėstyti. „Tu, vaikeli, parašyk. Kodėl rūbinė nedirba? Palik paltą tuščioj rūbinėj, tai gi tuoj kas nuneš. Juk išėjimas vietoj. Net šunys nesulos.“ Skrybėle pasidabinusiai poniai pusbalsiu pritaria ir kiti pacientai.

    Iš kabineto išėjusi moteris ima nuo kėdės paltą ir rengiasi. Jos palto vieton krenta vyriškio striukė. Vyriškis, prieš eidamas į kabinetą atsisuka įsitikinti, ar gali palikti striukę. Juk ant kaktų neparašyta, ką mes galvojame. „Eik eik, pažiūrėsiu“, – supratusi klausiamą žvilgsnį taria kalbioji moterytė. Ir tęsia toliau: „Matei tualete, net taisyklės, kaip plaut rankas yra. O kodėl nepakabina taisyklių, kaip minkštąją nusivalyti be popieriaus? Nei ryte, nei per pietus, nei vakare popieriaus nėra. O juk gydymo įstaiga, higienos turi laikytis ir mus, kaimiečius, mokyti.“ „Kitos įstaigos kažkaip tą problemą išsprendžia, nes popieriaus būna“, – tikslina kita moteris.

    Sienas parėmę įstaigos pacientai pritaria, kad nepatogumų tualete yra. Tačiau čia pat tema sukasi vėl apie rūbinę. Jie vardija kitas gydymo įstaigas Ukmergėje, Vilniuje, kur šaltuoju sezonu visada dirba rūbininkas ir saugo paltus. Viena ponia prasitaria, kad numeriukai mažoki ir jai sunku rankinėje rasti, bet čia pat priduria „geriau rankinėje paiskapstysiu, bet savo drabužį rasiu ten, kur palikau“.

    Grįždama namo vis galvoju apie įvykusį pokalbį. Skambinanti draugė man pasako, kad į gydytojo kabinetą jau einanti su paltu rankose. Čia pat priduria, kad gydytoja net pastabos nedavė. Vadinasi, ji žinanti esamą situaciją įstaigoje.

    Paaiškintis situaciją kreipiuosi į Širvintų PSPC laikiną vadovę Eloną Pečiukaitienę.

    Gauvome atsakymą:

„Analizuojant rūbinės poreikį įstaigoje, nusprendėme šiemet pakabas pastatyti prie gydytojų  kabinetų.

Pacientams labiau patinka, kad ir esant saugomai rūbinei, neštis paltus su savimi, tad prieš įeidami į gydytojo kabinetą šiemet turės galimybę jį tvarkingai pasikabinti.

Tualetinis popierius tualetuose yra  žmonių kultūros dalis. Dažnai jis sunaudojamas labai greit.“

   Galbūt kada nors ir atsiras pakabos prie gydytojų kabinetų, bet šiandien paltai sėkmingai pūpso ant kėdžių, o serganties ir dažnu atveju vyresnio amžiaus žmonėms tenka ramstyti sienas.

      Ką gali žinoti, gal tokiu būdu tiriamas pacientų pajėgumas? Gal jie taip treniruojami?

8 thoughts on “Kai ant kėdžių pūpso paltai, ligoniai ramsto sienas

  • 2019-12-06 at 11:44
    Permalink

    Sveiki. Valio! Poliklinikoje yra tualetinio popieriaus. Ir nieks nepavagia…

  • 2019-12-03 at 12:14
    Permalink

    Eikit su paltais vidun. Gal daktarai išreikalaus, LEPė rūbininką pastatytų dirbt

  • 2019-12-03 at 10:39
    Permalink

    Šiandien ir aš palikau striukę ant kėdės

  • 2019-11-28 at 12:33
    Permalink

    Gal mielos komentatores naudojasi sauskelnemis,ar pirstu nusivalo.O man,kaip visiems normaliems zmonems,reikalingas tualetinis popierius.Ir nereikia “trint lazanku”,kad zmonems nereikalinga rubine.Mielieji vadovai,nesutaupysit rubines kaina,nors pasiuskit.

  • 2019-11-28 at 08:20
    Permalink

    Paskaičiau LEPės atsakymą. Eilių ji neneigia. Ir pacientų matyt tuntai praeina, jei vieno rulonėlio dienai negana. Va ir misliju. Meluoja LEPė ar Vale? Gal Vale ne mūsų poliklinikoj buvo, o gal anksti rytą nepabudus rašė?

  • 2019-11-28 at 08:10
    Permalink

    Eilių būna tik tada, kai gydytojai dirba. O dirba jie retai. Ateikit po pietų. Radiatoriai pleška, o šeimos gydytojų nėra. Kam tuos palocius tuščius laiko?

  • 2019-11-28 at 08:05
    Permalink

    Va va. Teisingai Valiuša pastebėjo. Princesės į tualetą neina.

  • 2019-11-28 at 06:10
    Permalink

    Visiskas melas. Poliklinikoje laikas taip sudeliotas kad nei zmoniu eilių nera, nei pliurpti su kuo. O kedziu tikrai yra daug ne tik atsisesti, bet ir paltui pasideti. Nereikia sensaciju ieskoti. Be to neseniai ponia rase kad lauke eileje privacioje poliklinikoje ir ten yra labai gerai. Tai jeigu yra labai gerai ko tada reikejo pereiti i ten kur blogai ir nera vietos atsisesti? O musu poliklinikoje dabar yra labai gerai, neliko visokiu “be eiles” ir yra labai gera tvarka su eiles numeriais virs duru ir as einu pas gydytoja o ne i tualetus popieriaus ieskotis ar i rubines paltu kabinetis.

Comments are closed.