Koncertas Taujėnų dvare “Šv. Kalėdų belaukiant”

   KONCERTAS

2019 m. gruodžio 21d.  15 val.

Taujėnų dvaro (Ukmergės raj.) didžiojoje salėje

     Šią popietę Taujėnų dvaras prisipildys adventiniu susimąstymu ir Šv. Kalėdų laukimu. Jaukią šilumą skleis trimito melodijos, o bendrystės jausmą – chorinės muzikos garsai. Puiki proga susitikti ir pabūti kartu šaltuoju metų laiku. Koncerto programoje – klasikinės, adventinės ir kalėdinės muzikos kūriniai.

Atlikėjai:


    Širvintų mišrus choras DERMĖ (vadovė Jurga Sarpauskienė) vienijantis per 40 chorinės muzikos mylėtojų, savo muzikinę veiklą tęsia jau aštuonerius metus. Savarankiškai rengia įvairias koncertines programas, kurias atlieka Lietuvos miestų bei miestelių kultūros centrų salėse, muziejuose, bažnyčiose, dvaruose, pilių ir rūmų menėse. Koncertavo Italijoje, Danijoje, Lenkijoje.
      Kamerinis ansamblis Andrius Stankevičius (trimitas) ir Solveiga Miliūtė (fortepijonas) kartu muzikuoja jau septynerius metus. Andrius Stankevičius – trimitininkas, Valstybinio pučiamųjų orkestro “Trimitas” artistas, koncertuojantis ir kaip solistas. Taip pat groja programose ir projektuose simfoniniuose orkestruose bei kitų sudėčių ansambliuose. 2017 metais pripažintas geriausiu Lietuvos trimitininku, amžiaus grupėje iki 23 metų ir išrinktas atstovauti Lietuvą Šveicarijoje vyksiančiame geriausių Europos trimitininkų konkurse. Solveiga Miliūtė baigė bakalauro studijas solo fortepijoną bei koncertmeisterio specialybę magistro studijose, šiuo metu dirba Vilniaus “Ąžuoliuko” muzikos mokykloje bei privačioje muzikos mokykloje “Muzikinė dėžutė”. Solveiga taip pat muzikuoja įvairiais pučiamaisiais instrumentais, groja Sekmadieniniame vario dūdų orkestre.