Kaip be cheminių vaistų įveikti refliuksą?

    Refliuksą (kaip ir daugelį kitų ligų) galima gydyti vaistais. Tačiau gydytojai rekomenduoja prieš imantis cheminių vaistų išbandyti natūralias priemones, kurių veiksmingumas yra moksliškai patvirtintas, ir jis nei kiek neatsilieka nuo vaistų veiksmingumo, ir netgi jį lenkia.
Kas turėjo skrandžio rėmens problemų žino, kad rėmuo (dar vadinamas refliuksu) yra nemalonus deginantis skausmas už krūtinkaulio. Kažkam tokį skausmą tenka pajusti tik persivalgius, o kitiems jis kyla reguliariai maitinantis – ir netgi gana dažnai. Jeigu šis pojūtis kyla bent kelis kartus per savaitę – tai jau galima vadinti refliukso liga – ir jau derėtų susirūpinti jos gydymu.
Refliuksą dažniausiai sukelia:

  • riebus maistas
  • aštrus maistas;
  • kava;
  • alkoholis;
  • rūkymas;
  • ilgalaikė nervinė įtampa;
  • viršsvoris;
  • darbas, kurio metu žmogus būna ilgą laiką pasilenkęs;
  • nėštumas;
  • dažnas vaistų vartojimas;
  • nereguliarus ir skubotas valgymas;
  • persivalgymas;
  • valgymas vėlai vakare

    Refliukso, kaip ir daugelio kitų ligų simptomus galima malšinti cheminiais vaistais. Tačiau vis daugiau žmonių ieško alternatyvos chemijai, nes ji dažnai turi šalutinį poveikį. O kalbant konkrečiai apie refliukso vaistus, tai visai neseniai “Ranitidinas” (vaistas mažinantis skrandžio sulčių rūgštingumą) buvo uždraustas, nes buvo įrodyta, kad jis sukelia vėžį.

      Taigi, padidėjusiam skrandžio rūgštingumui gydyti taip pat atrandami natūralūs būdai, kuriuos patvirtina moksliniai tyrimai. Jau yra moksliškai įrodyta, kad šarminis vanduo, kurio pH rodiklis aukštesnis už įprasto vandens pH – gali padėti gydyti refliuksą ir yra puiki alternatyva cheminiams preparatams.

    2012 m. atliktas labaratorinis tyrimas (in vitro), siekiant ištirti ar šarminio vandens vartojimas gali padėti kovojant su padidėjusiu skrandžio rūgštingumu. Rezultatai buvo akivaizdūs ir labai konkretūs: šarminis vanduo, kurio šarmingumo rodiklis 8,8pH ženkliai sumažina refliuksą. Tyrimo metu buvo stebimas refliuksą sukeliančio pepsino sumažėjimas, vartojant įprastą geriamą vandenį ir vartojant šarminį vandenį su aukštu pH rodikliu. Rezultatai parodė, kad šarminis vanduo su aukštu pH rodikliu – priešingai negu įprastas vanduo – deaktyvuoja skrandžio rūgštingumą sukeliantį pensiną ir gali drąsiai būti vartojamas refliuksui gydyti.

      2017-ais metais, buvo atliekamas mokslinins tyrimas New Yorke. Jo metu buvo tiriamas refliuksą mažinančių vaistų veiksmingumas ir lyginamas su augalinės dietos bei šarminio vandens taikymu. Rezultatai buvo stulbinantys: vaistų vartojimo atveju reliukso simptomai sumažėjo 51% pacientų. O kai pacientai laikėsi dietos ir vartojo šarminį vandenį – refliukso simptomai sumažėjo net 62% pacientų – tai yra 11% daugiau. Kitaip tariant, augalinė dieta ir šarminis vanduo yra net 11% labiau veiksminga už vaistus.

    Gydytojai sako, kad galutinai pasveikstama nuo refliukso tik tinkamai prižiūrint savo mitybos įpročius. Negydomas ir neprižiūrimas refliukas gali sukelti komplikacijų, tokių kaip bronchitas, dantų emalio pažeidimas ar net stemplės vėžys.

Na, o kur gi gauti šarminio vandens?

   Šarminį vandenį galima pasigaminti namuose naudojant vandens jonizatorių. Jonizatorių kainos svyruoja nuo 150 eurų iki tūkstančio ir daugiau – priklausomai nuo jo naudojimo patogumo.


Alternatyva vandens jonizatoriui būtų jau pagamintas šarminis jonizuotas vanduo, kurio pH rodiklis taip pat aukštas. Vanduo “Tyruma” teikia šarminį jonizuotą vandenį, kurio šarmingumas siekia 9pH, ir šarmingumo rodiklis (pH) išlieka aukštas ne vienerius metus. Šarminis vanduo jau yra pamėgtas daugelio žmonių, kurie rūpinasi savo sveikata. O ypač jį perka tie, kurie turi problemų su padidėjusiu skrandžio rūgštingumu.
Taigi, šarminis jonizuotas vanduo „Tyruma“ gali būti puikus pagalbininkas nuo refliukso!
Vandens galite užsisakyti telefonu: 870055770 arba nusipirkti adresu Lukšio g. 4, Vilniuje; Sananorių pr. 141, Kaune; Nemuno g. 115, Klaipėdoje; Vairo g 6, Šiauliuose. Daugiau informacijos galite rasti adresu www.tyruma.lt

 

Užsakymas Nr. ŠS 19-98

2 thoughts on “Kaip be cheminių vaistų įveikti refliuksą?

  • 2020-07-08 at 15:21
    Permalink

    Yra IKI, RIMI parduotuvese. 1l sarminis pH 9,4

  • 2019-12-14 at 23:13
    Permalink

    Užsakinėti bloką man brangu. Nemanau, kad mažiau veš. Paieškosiu parduotuvėse. Man reiktų to šarminio vandens

Comments are closed.