Nuskambėjo Musinukai 2019

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /
/ Nuotraukos autorės /

    Tradiciškai besibaigiant metams imame skaičiuoti nuveiktus darbus, pasiektus rezultatus. Lygiai taip pat musninkiečiai į švenčių laukimą įžengia apdovanodami labiausiai Musninkų miestelio kultūrai nusipelniusius žmones. Apdovanojimai Musinukai vyksta nuo 2004 m. Vienais metais renginio nebuvo, bet musninkiečiai jo pasigedo. Tad dabar jis vyksta kasmet. Musinukų sumanytoja ir pagrindinė organizatorė yra filialo vedėja Dalia Kiaulevičiūtė.

    Musninkų seniūnijos seniūnė Birutė Jankauskienė visiems palinkėjo jaukaus laukimo ir gražių švenčių.

     Musinukai 2019 m. įsteigtos trys nominacijos – dvi mažosios musės ir viena Metų musninkiečio nominacija.
Metų žiūrovo titulas suteiktas Marytei Liutkienei, kuri nuo pat pradžios dalyvauja renginiuose, neužmiršta pasiteirauti, kokios pagalbos reikia, ir ją suteikia. Pradžioje Marytė Musninkų kultūrai talkino su vyru, dabar – su anūke Karolina.

    Metų seniūnijos kultūros dabštuole tapo Ramutė Aniūkštienė. Tuo niekas negalėtų suabejoti. Ši moteris visada visur spėja. Ji ir aplinką tvarko, ir seniūnijos, bendruomenės, kultūros renginius bei patalpas puoša.

   Metų musninkiečio titulas suteiktas Musninkų kaimo bendruomenės pirmininkei, Musninkų miestelio seniūnatei Jadvygai Kielienei. Atšventusi gražų jubiliejų ir išėjusi į užtarnautą poilsį moteris dar aktyviau veikia miestelio labui, buria žmones įvairiai veiklai, rašo projektus, juos vykdo. Ją išties galima vadinti gimtojo miestelio patriote.

   Šventę eilėmis pradėjo ir vedantiesiems talkino Karolina Liutkutė. Nominantus ir šventės svečius savo pasirodymais džiugino jaunieji šokėjai iš Musninkų seniūnijos: Rūta ir Adrijus bei Klėja ir Pijus. Šios dvi šokėjų poros nuolat tobulina šokių žingsniukus, dalyvauja daugybėje konkursų net ir už Lietuvos ribų. Skambiomis dainomis žiūrovus apdovanojo jaunieji Musninkų talentai Greta Paulauskaitė ir Tadas Imbrasas. Finalinę dainą dovanojo pati Dalia.

    Renginį vedė Dalia Kiaulevičiūtė ir Edgaras Orlovas.

   Šventės pabaigoje į Musinukus atvyko Kalėdų senelis (Edgaras), kuris kartu su Dalia apdovanojo visus pasirodžiusius.

    Organizatoriai ypatingai dėkojo rėmėjams, be kurių negalėtų įvykti nė vienas renginys. Musninkukų rėmėjai: įmonė Veivera, musninkiečiai Justina ir Edgaras Orlovai bei Birutė ir Kęstutis Jankauskai.

    Renginyje dalyvavo ir Dalios kolegės iš kitų filialų Asta Amankavičienė ir Janina Jankauskienė.

Musinukai 2019 m. fotoalbumas