Kaip išsirinkti mikrobangų krosnelę?

   Mikrobangų krosnelė – tai įrenginys, kuris palengvina ne tik maisto šildymo, bet ir jo gaminimo procesą. Mikrobangų krosnelių pasirinkimas šiandien yra ganėtinai platus, tad nieko keisto, kad gana dažnai kyla klausimas, kokios jų galėtų būti pačiu geriausiu pasirinkimu. Itin platų mikrobangų krosnelių pasirinkimą galite rasti apsilankę čia, tačiau prieš tai vertėtų pasidomėti, į kokius kriterijus svarbiausia atsižvelgti. Taigi, ko reikėtų nepamiršti renkantis šį įrenginį?

Mikrobangų krosnelės tipas

    Skiriami trys pagrindiniai mikrobangų krosnelių tipai: tai – paprastos mikrobangų krosnelės, mikrobangų krosnelės su grilio funkcija arba konvekcinės krosnelės. Paprastos mikrobangų krosnelės nėra labai funkcionalios, pagrindinė jų paskirtis – greitai pašildyti maisto produktus. Natūralu, kad tokie įrenginiai yra patys pigiausi, tačiau tuomet, jei mikrobangę naudosite ne tik maisto produktų šildymui, bet taip pat ir maisto gaminimui, vertėtų rinktis mikrobangų krosnelę su griliu. Šis įrenginys atlieka tokias pat funkcijas kaip ir paprasta mikrobangė, tačiau papildomai jį galima naudoti mėsos ar kitų maisto produktų kepimui. Jei siekiate, kad įrenginys būtų dar funkcionalesnis, palankiu pasirinkimu bus konvekcinė mikrobangų krosnelė su griliu, kuri užtikrina tolygų šilumos paskirstymą. Naudojantis šiuo įrenginius galima kepti įvairius saldžius kepinius, gaminti troškinius, ir t.t. Vis dėlto, svarbu paminėti ir tam tikrus konvekcinių krosnelių trūkumus. Vienas jų – tai  nemažas elektros energijos suvartojimas ir gana aukšta kaina. Prieš įsigydami mikrobangų krosnelę gerai pagalvokite, kurios funkcijos bus pakankamai dažnai naudojamos, nes tai jums padės sutaupyti pinigų.

Mikrobangų krosnelės talpa

    Kitas svarbus kriterijus – tai mikrobangų krosnelės tūris. Įprastai šie įrenginiai yra skirstomi į tris grupes: tai – mikrobangų krosnelės, kurių tūris iki 20 litrų, mikrobangės, kurių talpa yra nuo 20 iki 28 l, bei 28-42 l talpos įrenginiai. Taip pat vertėtų atsižvelgti į viduje esančio padėklo skersmenį – kuo jis bus didesnis, tuo didesnį kiekį maisto produktų galėsite šildyti tuo pat metu.

Sienelių dangos tipas

   Mikrobangių sienelių danga gali būti padengta emaliu, nerūdijančiu plienu arba kita specialia danga. Emalinė danga pasižymi ypatingu tvirtumu, tačiau yra gana lengva ir paprastai valoma (ši danga yra pati populiariausia). Nerūdijančio plieno sienelių danga yra labai tvirta ir tarnaujanti metų metus, be to, ji atrodo labai solidžiai. Šio tipo danga dažniausiai yra naudojama mikrobangų krosnelėse su griliu arba konvekcinėse krosnelėse. Taip pat mikrobangių sienelės gali būti padengtos ir kita specialia danga: tai gali būti antibakterinė danga ar pan. Dangų tipas gali priklausyti nuo konkretaus pasirinkto gamintojo, tad pasidomėkite, kokios galimybės yra siūlomos, ir galbūt tai jums padės priimti tam tikrą sprendimą.

   Taip pat pravartu atsižvelgti į tai, ar mikrobangų krosnelės valdymas yra pakankamai patogus, įvertinti, kokią pinigų sumą galite paskirti šio įrenginio įsigijimui, ir t.t.

 

 

Užsakymas ŠS Nr 19-101