Naujoviškos žvakės – Kalėdų stalui

  Žvakės suteikia šventėms iškilmingumo, o žmonių susitikimams romantikos. Mirksinti liepsna, šešėliai – tai nepaprastas, paslaptingas, nuostabus vaizdas, sukuriantis stebuklų kupino pasaulio vaizdą. Rodos, kad tuoj įvyks kažkas nepaprasto, jog tuoj pasibels ilgai lauktas svečias, bus ištarti širdį jaudinantys žodžiai, suskambės telefonas ir praneš gerą žinią, ar fėja pakvies į puotą.
Žmogaus išradingumui nėra ribų. Žvakė priešistoriniais laikais buvo tik šviesos šaltinis. Į riebalus buvo įmetamas dagtis, kartais degus daiktas buvo mirkomas į naftą,  indėnai degindavo riebias žuvis. Nežinia kada žvakėms gaminti pradėtas naudoti vaškas. Vėliau imtas naudoti stearinas, parafinas, sojų vaškas.

    Žvakės teikė nepaprasto grožio iškilmių salėse, sietynuose. Grakščios formos žvakei reikėjo tinkamo įdėklo – žvakidės. Kai kurios žvakidės – tikri kalvystės, auksakalystės šedevrai. Žvakė, kaip šviesos šaltinis atliko savo vaidmenį. Dabar ji patalpų dekoro elementas. Vitrinose, ant namų palangių, parduotuvių lentynose galime pamatyti įvairių spalvų žvakių ir jų imitacijų. Žvakių spalva veikia žmogaus psichologiją. Pastebėta, kad violetinė padeda atsipalaiduoti, rožinė skatina jausmingumą, žalia ramina, oranžinė teikia optimizmo, žvalumo. Nesvarbu, kokios spalvos bebūtų žvakė, kokį aromatą beskleistų – liepsna paprastai būna vienoda. Tačiau ar iš tiesų taip?
Kiekvienų metų didžiosios šventės nustebina kokiu nors nauju dekoru. Šiemet pasirodė žvakės su įvairios spalvos liepsna.

  Visai netikėtai ir visai nelauktai  Glamelijos komanda, aptiko tai, ko Lietuvoje, o ir niekur kitur pasaulyje nebuvo tekę matyti. Džiaugiasi galėdami jums visiems pateikti naujovę. Tai spalvotos liepsnos žvakės. Jų liepsna oranžinė, žalia, raudona.

   Visokių spalvų, kvepiančių ir nekvepiančių žvakių, mirga nuo Advento iki Trijų karalių, tačiau visos jos šviečia vienoda skaičiai balta/geltona spalva. Netgi yra tekę matyti miltelių, kurie nuspalvina laužus visokiausiomis spalvomis – gaila, kad tik trumpam, o spalvotų žvakių dar nebuvo tekę pamatyti, kol nenuvykome į Pirėnų kalnus.

    Tai, ką netikėto atrado Ispanijos Pirėnų kalnuose, nustebino ir sužavėjo. Šių liepsna stabili, o spalva ryški. Jos neskleidžia nemalonaus kvapo, ir dega neskleisdamos dūmų. Dar daugiau – vėjas jų neužpūs, dėl to jos idealiai tinka naudoti lauke, ne tik namuose. O svarbiausia – jas naudoti yra paprasta – uždegei ir viskas, o tada gali mėgautis žvake ir jos skleidžiama spalva bei šiluma net iki 6 valandų. Tokios žvakės suteiks Jūsų aplinkai naują ypatingą jausmą, šilumą. O spalvų įvairovė leis sukurti norimą nuotaiką.

  Draugų pasisėdėjimas vakare, šviečiant žaliai ir oranžinei. Vakarienė sode, blyksint oranžinei.
Romantiškos akimirkos dviese, šokant raudonai liepsnai. Vestuvių nuotaika, šviečiant visoms, tokiai progai tinkamoms spalvoms.
Gimtadienio džiaugsmas, blyksint žaliai ir raudonai.  Nepriklausomybės minėjimas nešant oranžinę, žalią ir raudoną – vėliavos spalvas.

   Tai tik keli variantai kaip galima panaudoti šias spalvotos liepsnos žvakes, o jų yra daugybė. Tik reikia suteikti laisvės vaizduotei.

    Nustebinkite save ir kitus. Pasidžiaukite per šventes žvakių dekoro sukurta nuotaika.

Parengė -Mindaugas Jonušas Glamelijos marketingo vadovas

Plačiau apie  šiais žvakes – https://www.spalvotosliepsnos.lt/

Gėlių saloną „Glamelija“ rasite  Molėtų pl. 9., Vilniuje

 

 

 

Užsakymas ŠS Nr 19-100-2