Patarimai, kurie padės tinkamai kepti grilyje

  Mėgstate lauke gamintą maistą? Puiku, kadangi gaminimas sode visais metų laikais suteikia galimybę ne tik išbandyti savo kulinarinius šedevrus, tačiau taip pat skatina daugiau laiko praleisti lauke, o visi puikiai žino, kad grynas oras naudingas tiek mūsų fizinei, tiek psichologinei savijautai.

Gera įranga – dar ne viskas, bet daug

   Gera grilinė padeda pagaminti pačius skaniausius patiekalus. Tinkama gaminimo įranga – 70 procentų sėkmės. Tiesa, likę 30 priklauso nuo šefo, tad atskleisime kelis patarimus, kurie padės tinkamai pagaminti mėsos bei daržovių patiekalus.

   Žinoma, geri įgūdžiai yra būtini, tačiau prioritetas turi būti gera grilinė. Kitu atveju net ir praktika trukdys pagaminti skaniai.

Neperkepkite mėsos

     Gana dažnai daroma klaida yra per didelė temperatūra. Pradžiamoksliams atrodo, kad kuo temperatūra bus didesnė – tuo mėsa arba žuvis greičiau iškeps. Tam tikra prasme toks požiūris yra teisingas, tačiau greitai – nebūtinai gerai. Dažniausiai per didelė kaitra sudegina mėsą, ji tampa kieta, nesijaučia sultingumo, kurio dažniausiai ir norisi iš mėsos patiekalų. Norėdami išvengti perkepimo – matuokite mėsos temperatūrą, kuri iškepusi turėtų siekti apie 90 laipsnių.

Tinkamiausio kuro pasirinkimas

    Žinoma, mėsos skonis labai dažnai priklauso nuo kuro, kuris bus naudojamas gamyboje. Bene dažniausiai daroma klaida yra spygliuočių medžių malkų naudojimas. Jie dažniausiai pasirenkami todėl, kad labai greitai įkaista, tad vėlgi tikimasi, kad mėsa greičiau iškeps. Deja, dažniausiai spygliuočių sakai įsigeria į mėsos patiekalus, prarandamas tiek kvapas, tiek skonis. Kepimui puikiai tinka uosinės, beržo malkos. Geriausia pirkti anglis, kurios yra būtent skirtos kepimui grilyje.

Per daug marinato

   Vėlgi siekiama kiekybės ir galvojama, kad daugiau marinato – visada geriau. Tikrai ne, kadangi per ilgai marinate praleidusi mėsa gali įgauti nemalonų skonį ir kvapo, kurios nepavyks net ir „iškepti“. Daržovės dažniausiai turėtų būti marinuojamos iki kelių valandų, žuvis – iki 8 valandų, o štai mėsa jau gali būti marinuojama  12-18 valandų, tačiau ne ilgiau. Kuo ji kietesnė ir tankesnė – tuo marinavimas turėtų trukti ilgiau.

   Šiais patarimais pasidaliję šefai tikina, kad su saiku pavyks pagaminti pačius skaniausius patiekalus net ir neturint patirties.

Užsakymas ŠS Nr. 20-07-01