Širvintų rajone tarybos nariais nepasitikima?

foto www.15min.lt

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

      Šį ketvirtadienį bus svarstomas Širvintų rajono savivaldybės biudžetas. Taryba svarstys ir balsuos „UŽ“ arba „PRIEŠ“. Tačiau, kad sąžiningai balsuotum ir jaustumeisi padaręs viską, dėl ko buvai išrinktas į tarybą – privalai žinoti, apie ką tos lentelės byloja ir ką reiškia aibės skaičių.

A.Skeberienė, susipažindama su dokumentais buvo saugoma merės

      Opozicija nagrinėjo pateiktus dokumentus, pateikė savo siūlymus savivaldybės administracijai, bet nutarė, kad norėtų susipažinti su išsamesniais dokumentais. Tarybos narė opozicijoje Alytė Skeberienė raštu paprašė leidimo susipažinti su dokumentais, kurie susiję su biudžeto klausimu. Kaip pati Tarybos narė komentavo „Krašto žinioms“, ji vakar gavo pranešimą, kad šiandien nurodytu laiku galės susipažinti su pageidaujamais dokumentais. Ji nuvyko į nurodytą kabinetą, kuris priklauso rajono merei. Sekretorė paprašė palikti telefono aparatą ir nesinešti jo į merės kabinetą, nes „tai reglamentuoja kažkokios vidinės taisyklės“. Visą laiką susipažįstant su dokumentais Alytė Skeberienė buvo saugoma pačios merės. “Į klausimą, kuo pagrindžiamos planuojamų išlaidų sumos, kaip nustatoma pavyzdžiui reikalingų lėšų suma reprezentacinėms reikmėms, merė sugebėjo suregzti tik trumpą atsakymą “Pagal poreikį”. Jokių pagrindžiancių tai dokumentų nebuvo pateikta. O į pastabą apie neatitikimus priemonės skaičiavimuose buvo atsakyta “Tai ten turbūt teisingai parašyta”, – po susipažinimo su dokumentais, įspūdžiais dalijosi Tarybos anrė Alytė Skeberienė.

I.Matukaitei susipažinti su dokumentais neleista, nes raštu nepaprašė

    Tuo pačiu metu su dokumentais susipažinti atvyko ir dar viena Tarybos narė opozicijoje Inga Matukaitė. Tarybos narė tikėjosi gauti leidimą susipažinti su dokumentais, nes jie jau yra parengti susipažinimui. Deja. I.Matukaitė nebuvo įleista į merės kabinetą, nes „neparašė prašymo raštu“. Pasirodo, taip reikalauja Tarybos reglamentas.

    Paklausta, kaip vertina tokį akibrokštą, Inga Matukaitė kalbėjo: „Alytė raštu buvo pateikus prašymą ir aš norėjau tuo pačiu (susipažinti su dokumentais), o pasirodo negalima. Sunku įvertinti. Nes pasirodo mūsų demokratinėje valstybėje yra rajonas, kur įstatymai negalioja, nes taip nusprendė rajono merė.“

13 thoughts on “Širvintų rajone tarybos nariais nepasitikima?

  • 2020-02-24 at 11:01
    Permalink

    Jeigu jau negali pasižiūrėti Tarybos nariai dokumentų, tai ką kalbėti kitiems mirtingiesiems rajono gyventojams.
    Įvykus rajone smulkmenai, tada merė šaukia per visą rajoną. O jeigu reprezentacijai skiriama apie 140 tūkst. Eurų, tai tyku, ramu. Iš vis ką mūsų rajonas reprezentuoja? Tas lėšas skirtų sveikatos sistemai, tai pilnai suprantama. Pasinaudotų viso rajono gyventojai.
    Merei linkiu supratingumo kitų žmonių labui.
    Merė dar neišaugo darželinio amžiaus. Aš noriu ir to nematysite, ano nebus, kaip aš pasakysiu taip ir bus ir t.t. Palinkėčiau skaityti LR įstatymus ir nedaryti pažeidimų už kuriuos mokamos baudos.

  • 2020-02-20 at 09:42
    Permalink

    Prasibudink vieną kartą nejuokinus=)

  • 2020-02-20 at 07:55
    Permalink

    Nu netrukdykit žmonėm darbo laiku šukuosenas darytis. Juk renginiuose gražiai atrodyti turi

  • 2020-02-20 at 07:42
    Permalink

    Budinti atrasinetoja isitrauke i “diskusijas” :))) o nepameni kaip prie caro buvo, kokius dokumentus pateikdavo ta pacia diena? 🙂

  • 2020-02-20 at 07:18
    Permalink

    Prisimenu, kai 2011-2015 m. Savivaldybės meru buvo V. Jasiukevičius, tai merė per Tarybos posėdžius skaitydavo kažkieno „paruoštukus“ ir prašydavo kokio nors dokumento. Tai tas dokumentas, buvo pateikiamas tą pačią dieną ir nereikalaujant rašytinio prašymo. Dabar nuo 2015 m. Savivaldybės taryboje visiška merės savivalė ir įstatymu nepaisymas.

  • 2020-02-20 at 06:52
    Permalink

    Ale žiūriu, kad pamiršot visi kas darės, kai Ž.P. buvo opozicijoje. Kas jai leido kalbėti, klausti, pažidintis? O dabar jau ponioms siūloma visur kreiptis, kur tik įmanoma. Bet anksčiau viskas buvo normalu. Tada jokios diskriminacijos neįžvelgėt?

  • 2020-02-20 at 06:11
    Permalink

    Diskriminacija- tai savavališkas, nepagrįstas teisių ribojimas, atėmimas, kliudymas naudotis savo teisėmis asmeniui ar tam tikrai žmonių grupei.
    Kur kreiptis?
    Į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą, teimą, žiniasklaidą.

  • 2020-02-19 at 20:52
    Permalink

    Dar 2 gelbetojos atsirado. Ka be ju mes darytume? Kiek jau ju buvo ? Ar kas prisimena?

  • 2020-02-18 at 22:18
    Permalink

    Matukaitės neįleido, nes dvi sužiūrėt sunkiau. O ji juk supranta popierius

  • 2020-02-18 at 22:01
    Permalink

    Vis geroji Alytė. Ach, jeigu ne ji, tai nieko nežinotume!

  • 2020-02-18 at 20:07
    Permalink

    Negaliu tuo patikėti…mokesčių mokėtojų pinigai, bet sprendimus priima vienas žmogus. Blogiau negu bet kokioje totalitarinėje santvarkoje. Aišku, mes, kaimo žiopliai, nelabai ką susigaudome tokiuose reikaluose, todėl ponia ir elgiasi kaip gelbėtoja

  • 2020-02-18 at 15:39
    Permalink

    Nėra ten ko žiūrėt. Merė siūlo taip kaip reikia. Ir balsuosim už

  • 2020-02-18 at 15:37
    Permalink

    Galimai pati mėrė tokia, tai ir kitais nepasitiki.

Comments are closed.