„Šviesa“ siūlo išeitį mokykloms – nemokamai leidžia naudotis skaitmenine ugdymo platforma

    Auganti koronaviruso grėsmė Lietuvoje sutrikdė viešą tautiečių gyvenimą, įskaitant ir vaikų ugdymo procesą. Kylant klausimui, kas šiuo laikotarpiu pasirūpins tinkamu moksleivių mokymosi procesu ir pasiruošimu egzaminams, išeitį siūlo didžiausia Lietuvos vadovėlių ir mokomosios literatūros leidykla „Šviesa“.

   Kaip teigia „Šviesos“ vadovė Milda Juonė, įmonė nusiteikusi geranoriškai pagelbėti pedagogų bendruomenei ir užtikrinti nepertraukiamą 1-12 klasių moksleivių ugdymo procesą nuotoliniu būdu, pasiūlydama nemokamą prieigą prie skaitmeninės mokymo(si) platformos „EDUKA klasė“.

   „Suprantame šalyje kilusią neeilinę situaciją ir esame pasiryžę pagelbėti mokytojams, moksleiviams ir jų tėveliams. Mūsų vaikų ugdymo procesas yra itin svarbus, todėl negalime leisti, kad dėl viruso grėsmės tai nukentėtų. Kviečiame mokyklas nuo kovo 13 d. naudotis „EDUKA klase“ visu karantino laikotarpiu nemokamai ir tęsti ugdymo procesą nuotoliniu būdu“, – pasakoja M. Juonė.

   Ji detalizuoja, kad šiuo atveju jokių papildomų sąlygų nėra – mokytojai bei moksleiviai iš visos Lietuvos, nepriklausomai nuo savivaldybės, kurioje veikia ugdymo įstaiga, gali prisijungti internete adresu https://klase.eduka.lt/ ir nemokamai naudotis skaitmenine ugdymo platforma nuotoliniu būdu, kol šalyje nebus atšauktas karantinas.

   „Šioje sistemoje mokytojai turi galimybę naudotis skaitmeniniais vadovėliais, metodine medžiaga, skaitmeninėmis užduotimis, užduočių vertinimais ir užduočių rezultatų ataskaitomis. Tuo metu moksleiviai šioje sistemoje ras visus reikalingus skaitmeninius vadovėlius ir mokytojo priskirtas užduotis“, – pasakoja „Šviesos“ vadovė.