Širvintų rajone aktyvuotas operacijų centras

  Šiandien, kovo 14 d. Savivaldybės administracijos direktorė Ingrida Baltušytė-Četrauskienė sušaukė Širvintų rajono ekstremalių situacijų komisijos posėdį dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsmės, gavus pranešimų iš asmenų, grįžtančių iš rizikos šalių. Posėdžio metu nutarta:

  • Aktyvuoti operacijų centrą.
  • Paskirti operacijų centro vadovu – Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Širvintų skyriaus vedėją Vidimantą Arasimavičių.
  • Išanalizuoti situaciją dėl gautų pranešimų apie iš rizikos šalių grįžtančius asmenis ir jų saviizoliacijos prievolės vykdymą.
  • Buvusioje Barskūnų mokykloje paskirti izoliacijos patalpas asmenims, kurie neturi galimybių izoliuotis savarankiškai.

    Jeigu grįžote iš Kinijos, Honkongo, Irano, Japonijos, Pietų Korėjos, Singapūro, Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, Islandijos, Norvegijos, Švedijos, Danijos, Austrijos, Nyderlandų, Šveicarijos, Egipto, prašome 14 dienų nuo paskutinės buvimo minėtose šalyse dienos likti namuose, stebėti savo sveikatą ir pateikti informaciją apie save Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui šiais būdais:
✅tel. nr. 8 5 2124098
✅el. paštu info@nvsc.lt
✅užpildyti ANKETĄ https://nvsc.lrv.lt/covid-19

   Atkreipiame dėmesį, kad pagal priimtus Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų valstybės operacijų vadovo sprendimus, izoliacijos laikotarpiu asmenims, kurie grįžę iš rizikos šalių bei galimai turėjo sąlyti su sergančiaisiais, transportą, maistą bei būtinas gyvenimui priemones ir daiktus, visų pirma privalo parūpinti jų šeimos nariai.

 Susipažinti su informacija, reikalinga grįžusiems iš koronaviruso paveiktų teritorijų, galite čia http://nvsc.lrv.lt/lt/naujienos/asmenu-keliavusiu-covid-19-paveiktose-teritorijose-prasome-pateikti-informacija

www.sirvintos.lt

9 thoughts on “Širvintų rajone aktyvuotas operacijų centras

  • 2020-03-16 at 20:11
    Permalink

    nu va sedi dvi liodzes:)

  • 2020-03-15 at 12:59
    Permalink

    Pagal Kinijos gydytojų stebėjimus; jie rekomenduoja saugotis po kontaktų su galimo užsikrėtimo ne 14 dienų bet 35- 40 dienos.Taip pat korono virusą platina kates ir šunis. Saugokite visas žmogaus gleivines
    nuo užteršimo. Žmonės turintis Hipertenzija (aukšta kraujo spaudimą) ir vartojantis vaistus, kuriu pavadinimo galune baigiasi -pril ypatingai turi saugotis . Tose vaistuose yra baltymas kuris sudaro palankias sąlygas virusui daugintis.

  • 2020-03-15 at 10:17
    Permalink

    Tai negi dar nesupratot, kad mūsų “šventosioms” jokios taisyklės negalioja? O šiaip džiaugiuosi, kad operacijų centro vadovu paskirtas Arasimavičius – savo darbą išmanantis žmogus, o ne kokia “blondinė” ar visų galų meistrės Pečiukaitienė ar Braškienė.

  • 2020-03-14 at 18:13
    Permalink

    Tai tikrai grįžo ir nesiizoliavo, ką ji mąsto?

  • 2020-03-14 at 17:39
    Permalink

    Visi, į Lietuvą atvykę iš Kinijos, Honkongo, Irano, Japonijos, Pietų Korėjos, Singapūro, Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, Islandijos, Norvegijos, Švedijos, Austrijos, Danijos, Nyderlandų, Šveicarijos ir Egipto, 14-lika dienų turi izoliuotis namuose (saviizoliuotis). Tai privalomas reikalavimas, už kurio nepaisymą gresia atsakomybė.

  • 2020-03-14 at 17:37
    Permalink

    Ar ne iš baseinui skirtų pinigų šutvė keliauja po pasaulį (Dubajus, Egiptas, Tailandas)?

  • 2020-03-14 at 17:29
    Permalink

    Girdėjau kad administracijos direktorė grįžo iš Egipto , kodėl nesiizoliavo? Kur atsakingumas ir sąmoningumas?????????

Comments are closed.