Taryba skyrė priedus medicinos įstaigų vadovams

Kaip balsavo opozicija – nebuvo pagarsinta

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Širvintų rajono savivaldybės tarybai siūlyta „nustatyti VšĮ Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro vadovaujančiajam darbuotojui nuo 2020 m. gegužės 1 d. iki 2021 m. balandžio 30 d. mėnesinio darbo užmokesčio kintamosios dalies dydį – 15% nuo mėnesinio darbo užmokesčio pastoviosios dalies dydžio.“

   V.Bartusevičienė ir A.R.Maršalka pateikė siūlymą priedą skirti ne 15, o 20 procentų.

     A.Astikas teigė, kad poliklinika neužtikrina gyventojų poreikių. Jis klausė, ar visi darbuotojai gaus tuos priedus. V.Mateika teigė, kad pacientų aptarnavimo kokybė negerėja, nes eilės pas specialistus netrumpėjo, o ilgėja, bet jis sutiko skirti priedą, kaip pats sakė, tikėdamasis paskatinti vadovę.

    Nebuvo pasidomėta, ar Taryba priima siūlymą (o iš ankstesnių posėdžių prisimename, kad opozicijos siūlymai taip lengvai nepriimami ir jiems patariama kitą kartą siūlymus teikti komitetų metu).

    Trys Tarybos nariai susilaikė, kiti sprendimui pritarė. Tad PSPC vadovė gaus 20 procentų priedą.

Priedas ligoninės vadovui

    Sekantis klausimas – 15 proc. priedas VšĮ Širvintų ligoninė vadovui. Čia siūlymų didinti priedą nebuvo. Vienas balsavo prieš, trys susilaikė, kiti sprendimui pritarė.

   Deja, kas konkrečiai kaip balsavo nurodyti negalime, nes žiniasklaida į posėdžius neįleidžiama, posėdžių protokolų ir balsavimo rezultatų per savaitę nepatalpina į svetainę, bei posėdžio metu neįvardinami balsavę kitaip.

Per trejus metus PSPC pacientų sumažėjo daugiau kaip 2 tūkstančiais

    Vilniaus teritorinės ligonių kasos viešai skelbiamais duomenimis, šių metų balandžio 31 dieną Širvintų PSPC turėjo 7 870 pacientų, o štai 2017 m. sausio 31 d. jų buvo 10 041. Vos per kelerius metus pacientų sumažėjo 2 171. Taip, rajonas mažas, čia gyvena daug senų žmonių, bet nuolat girdint, kad į rajoną keliasi jaunos šeimos ir matant tokį valstybinės įstaigos pacientų mažėjimą bei lyginant jį su privačių gydymo įstaigų pacientų didėjimu, kyla įvairių minčių ir klausimų.

    Palyginkime keletą skaičių:

PSPC prisirašę pacientai

2017-01-31 buvo 10 041

2018-01-31 buvo 9 286

2019-01-31 buvo 8 421

2020-04-30 buvo 7 870,

Kelerių metų istorija

    Prieš kelerius metus, kai toks pats priedas buvo svarstomas VšĮ Širvintų ligoninė laikinam vadovui Vidmantui Eigėliui, jis atsistojo ir paprašė Tarybos narių nebalsuoti už priedą. Tuomet laikinasis vadovas kalbėjo, kad personalui algos nekyla ir jis negalės jam žiūrėti į akis, jei alga kils jam vienam. Šis prašymas tuomet buvo sutiktas Tarybos narių plojimais.

   Štai toks tikrojo vadovo veidas. Pirma rūpintis darbuotojų kolektyvu, o tik tuomet savimi. Deja, Širvintų rajone daugiau tokių vadovų pasisakymų neteko girdėti.

Sparnuota frazė posėdžio metu

    „Privačiuose centriukuose yra visai kitokia situacija. Ten, kaip tarp mūsų žmonių kalbant, sako, kad biuletenį galima gauti ir telefonu…“ – kalbėjo Ž.Pinskuvienė.

     Šiuos du klausimus galite peržiūrėti nuo 12.33 min. https://www.youtube.com/watch?v=dc9r-Pt56Zk

4 thoughts on “Taryba skyrė priedus medicinos įstaigų vadovams

  • 2020-06-05 at 07:46
    Permalink

    Ministerija medikams juk algas padidino. Kadangi statytinė LEP vadovė ne medikė, matyt dėl to čia ją lepina

  • 2020-06-04 at 13:18
    Permalink

    nu va, yra ir vienas kitas gerai rajone dirbantis įstaigos vadovas

  • 2020-06-04 at 10:18
    Permalink

    Pacientų nutekėjimas yra geriausias veiklos rodiklis. Ir nereikia mirtimis dangstytis. Vieni miršta, kiti gimsta

  • 2020-06-04 at 09:39
    Permalink

    Eigėlis irgi buvo statytinis, bet su sąžine

Comments are closed.