Parodos „Atminimas gyvas“, skirtos Širvintų-Giedraičių mūšio 100-osioms metinėms, atidarymas

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

   Po ilgos pertraukos, kurią lėmė karantinas, Širvintų rajono Kultūros centre vėl skamba muzika ir renginių vedėjų balsai. Simboliška, kad pirmuoju renginiu po karantino tapo Širvintų rajono liaudies meno draugijos organizuota paroda „Atminimas gyvas“, skirta Širvintų-Giedraičių mūšio šimtosioms metinėms.

   Tiesa, Širvintų istorikas, mokytojas Jonas Stankevičius, pasakodamas apie mūšį ir jo reikšmę Lietuvai, akcentavo, kad jį reikėtų vadinti Musninkų–Širvintų–Giedraičių mūšiu. Jo pasakojimą pateiksime jau kitą savaitę.

    Širvintų rajono liaudies meno draugijos pirmininkė Aldona Ragelskienė žiūrovams pristatė tautodailininkų ir menininkų kūrinius, jų žanrus. Pirmininkė nuoširdžiai dėkojo kiekvienam, prisidėjusiam, kad paroda galėtų veikti. O liaudies meno kūrėjams įteikė padėkas už jų darbus, kurie eksponuojami parodoje.

   Kaip sakė pati pirmininkė, šį kartą eksponuojami dvidešimties autorių darbai: Raimondas Šalaševičius (tapyba, keramika), Monika Karalienė (mezginiai), Neringa Liesienė (rankdarbiai, segės), Povilas Malinauskas (kryždirbystė, medžio dirbiniai), Juozas Binkis (medžio dirbiniai), Kęstutis Norušis (kryždirbystė), Aldona Petkevičiūtė (nėriniai), Sigita Liucija Jankovskienė (siuvinėti paveikslai), Valerija Danienė (šiaudiniai sodai), Agnė Gatelytė-Grybauskienė (rankų darbo aksesuarai), Oksana Graužinienė (vilnos gaminiai), Ana Geigalienė (siuvinėti paveikslai), Dalia Taparauskienė (austinės juostos), Julijanas Gridziuška (medžio dirbiniai) ir tapybos darbus pristatė: Aldona Vasiukevičienė, Joana Zinkevičienė, Vida Kriaučiūnaitė, Alina Motiejūnienė, Nijolė Didžiokienė, Aldona Ragelskienė.

  Parodos atidarymo šventę vedė Širvintų kultūros centro etninės kultūros specialistė Laimutė Bikulčienė. Savo balsais ir muzika visus džiugino niekada nepailstantis Širvintų neįgaliųjų draugijos mišrus vokalinis ansamblis „Viltis“ (vadovas Jonas Romaška).

    Be galo smagu buvo žiūrovų salėje matyti ir jaunus veidus – moksleivius. Bendrystės išsiilgę žiūrovai ir dalyviai neskubėjo skirstytis, apžiūrinėjo darbus, šnekučiavosi, fotografavosi. Juk taip gera matyti vieniems kitus ir džiaugtis gyvenimu.

   Paroda veiks iki liepos 25 d. Tad visi norintys dar turi laiko ir gali aplankyti parodą bei pasidžiaugti talentingų Širvintų menininkų darbais.