Opozicijos pasiūlymai: lengviau įveiksime sunkumus

ŠIRVINTŲ RAJONO TARYBOS NARIAI
ALFREDAS ASTIKAS, ALYTĖ SKEBERIENĖ, ANNA KUZNECOVIENĖ,
INGA MATUKAITĖ, VIDMANTAS MATEIKA, VIRGINIJUS SARPAUSKAS,

Širvintų rajono savivaldybės merei,
Širvintų rajono savivaldybės tarybai,
Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorei

KREIPIMASIS
2020-03-18
Širvintos

    Širvintų rajonas kartu su visa Lietuva išgyvena sudėtingą laikmetį – kovojant su pastaruoju metu sparčiai plintančia pandemija visoje šalyje paskelbtas karantinas. Tai labai sunkus išbandymas mūsų rajono žmonėms. Mūsų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė ir savivaldybės administracijos direktorė Ingrida Baltušytė-Četrauskienė po poilsinių kelionių yra karantine. Tačiau net ir dirbant nuotoliniu būdu sprendimai turi būti priimti atsakingai ir skubiai. Šiuo metu, svarbus kiekvieno iš mūsų indėlis. Mes, Širvintų rajono tarybos nariai, taip pat suprantam pareigą imtis skubių veiksmų, užtikrinančių gyventojų kasdienius poreikius, todėl siūlome:

  • Karantinas paskelbtas netikėtai, todėl dalis gyventojų nepasiruošė nei maisto, nei būtinų buitinių reikmenų atsargų. Dalis rajono gyventojų gauna mažas pajamas, o sutrikus įmonių veiklai gali sutrikti darbo užmokesčio mokėjimas. Siūlome skubiai skirti papildomą socialinę paramą rajono gyventojams kuriems labiausiai jos reikia.
  • Ekstremalių situacijų centras priėmė sprendimą, kuriame numato Barskūnų mokyklos patalpas pritaikyti iš rizikos šalių grįžusiems asmenims, neturintiems galimybių savarankiškai izoliuotis. Mūsų turimomis žiniomis minėtos patalpos yra nešildomos, nėra galimybės ruošti maistą, nėra karantinui būtinų higienos sąlygų. Todėl raginame surasti ir paruošti kitas tinkamesnes patalpas, asmenims, kuriems reikalinga saviizoliacija.
  • Širvintų ligoninės 3 aukštas yra nenaudojamas ir apleistas. Raginame, skubiai paruošti ligoninės 3 aukšte esamas patalpas ligonių priėmimui aprūpinant patalpas inventoriumi, medicinine įranga, medikamentais bei paruošti personalą.
  • Viešai paskelbti telefono numerį, kuriuo asmenys (neįgalūs, vieniši, neturintys artimųjų, galinčių jais pasirūpinti) turėtų galimybę registruotis, ir surasti galimybę aprūpinti juos (pristatyti į namus) būtiniausiomis priemonėmis (vaistai, maistas ir kt.), organizuoti jiems pagalbą.
  • Socialinius darbuotojus aprūpinti reikalingomis apsaugos priemonėmis bei apmokyti, kaip karantino metu elgtis lankant socialiai pažeidžiamus asmenis, kuriems reikalinga pagalba.
  • Pateikti metodikas, kaip organizuoti ugdymo procesą nuotoliniu būdu, bei suteikti reikiamas priemones Širvintų rajono ugdymo įstaigoms (mokytojams ir mokiniams), kad būtų užtikrintas nenutrūkstamas ugdymo procesas.
  • Ikimokyklinukams ir mokiniams, gaunantiems nemokamą maitinimą skirti sausus davinius ir spręsti galimybę juos pristatyti į namus.
  • Užtikrinti aptarnaujančio medicinos personalo visapusišką aprūpinimą reikalingomis apsaugos priemonėmis.

14 thoughts on “Opozicijos pasiūlymai: lengviau įveiksime sunkumus

  • 2020-03-24 at 17:02
    Permalink

    Gerai, kad nors dalis tarybos narių turi smegenų ir duoda teisingų pasiūlymų. Tačiau susikompromitavusią merę protingi pasiūlymai nemanau, kad sudomins

  • 2020-03-21 at 11:59
    Permalink

    Yra tokia tvarka. Siūlo visi tarybos nariai. Taryba patvirtina arba ne. Jei patvirtina – administracija vykdo. Tad reikia dėkoti už idėjas, o ne pulti. Beje, valdantieji nieko nesiūlo. Merė vienasmeniškai už juos dirba.

  • 2020-03-19 at 15:42
    Permalink

    Taip, pasiūlymų galima sugalvoti ir dar daugiau, o kur konkretūs veiksmai kaip tai padaryti? Juk opozija taip pat priklauso tarybai… Norus ir pasiūlymus gali teikti paprasti rajono gyventojai, o tarybos narių (net ir mažumos) darbas yra juos įgyvendinti arba atmesti nurodant svarius argumentus.

  • 2020-03-19 at 11:59
    Permalink

    Kurie čia tie rajono gyventojai, kuriems labiausiai reikia paramos? Ar tik ne tie, kurie darbo akyse nematę?

  • 2020-03-19 at 11:07
    Permalink

    sukepusiomis lupomis sakome visi opozicijai aciu uz rupesti jeigu ne jus tai mums butu labai blogai ir nieko be jusu negaletume daryti jeigu ne jus
    sakykite kada pradesite tuos darbus daryti ir dalyti sausus davinius?

  • 2020-03-19 at 10:19
    Permalink

    Nu va pasižiūrėjo opozicija ką siūlo ministerija ir pateikė kaip savo superinius siūlymus

  • 2020-03-19 at 10:16
    Permalink

    Aha, dėl kavinės yra kitas pasiūlymas. Gi Astikas maistu neprekiauja! Laisvai galima būtų jo KAIMO TURIZME. Ir pirtelė yra. Gera mintis!

  • 2020-03-19 at 10:09
    Permalink

    Daug rajonų jį dalina. Beje, šiandien jau ir švietimo ministerija tą nurodo. Tik Širvintoms nereikia

  • 2020-03-19 at 10:05
    Permalink

    Keistas sprendimas. Ryte skelbia, kad prekiauja maistu išsinešimui, o vakare priims karantinuotus. Ką apie tai mano sanepideminis?

  • 2020-03-19 at 10:03
    Permalink

    Logiški ir svarbūs siūlymai. Ačiū, kad rūpinatės

  • 2020-03-19 at 09:48
    Permalink

    Toks jausmas, kad iškritote iš mėnulio ir jokios info netekę matyt.
    Ar jūs skaitote spaudą?
    *Ar teko girdėti, kad parduotuvės NĖRA uždarytos ir jose pilna maisto?
    Dėl uždarbio- sunki situacija pas VISUS/DAUGUMĄ! Kas čia vėl per parama tiems, kurie ir taip tik iš paramų gyvena? ( nekalbu apie dirbančius)
    * Telefono numeriai yra paskelbti.
    * Užsakytos kaukės ir kitos apsaugos priemonės. Yra nuostabių žmonių, kurie dar ir savarankiškai prisideda siūdami. Pagarba.
    *
    *Ar teko girdėti, kad raginami verslininkai padėti izoliuoti žmonėms? Tai sutiko padaryti SUZANOS savaninkai. Pagarba.
    Ar Astikas neskaitė kvietimo? Faktas, kad neprisidės .
    * Ar sausas davinys išgelbės? Ar dabar tikrai būtinas tas slankiojimas po namus pašalinių asmenų? Ar bent suvokiat kiek namų jie apeitų?

  • 2020-03-19 at 09:25
    Permalink

    Visiškas biezpridielas parašytas

  • 2020-03-19 at 07:48
    Permalink

    Manau,šioje situacijoje savivaldybė dirba nusikalstamai neatsakingai.

  • 2020-03-19 at 07:43
    Permalink

    Kreipimasis protingas, tačiau neaišku, kuriame savivaldybės stalo stalčiuje bus padidėtas ir užmirštas

Comments are closed.