Nuėjome pirmąjį „Krašto žinių“ gyvavimo mėnesį

    Sako, sunkiausi yra pirmieji žingsniai. Mažam žmogučiui žengiant pirmuosius žingsnelius, gyvenime, santuokoje, naujoje darbovietėje. Nelengvi pirmieji žingsniai buvo ir internetiniam dienraščiui „Krašto žinios“.

    Daugybė skambučių, kur dingote, kodėl sunku rasti. Taip. Visagalis google taip pat nelepino. Naują pavadinimą nenoriai rodė ir vis metė nuorodas į kitus tinklapius. Užtat studijuodama lankomumą matau – puslapis nerastas 640 kartus.  Tiek ieškojusiųjų nerado mūsų. Gaila. Užtat per mėnesį „Krašto žinios“ atverstos 17 214 kartų. Pirmas blynas neprisvilo. Įdomu tai, kad unikalių vartotojų skaičius ir seansų skaičius skiriasi penkis kartus. Reiškia, kai kurie skaitytojai per dieną mus aplanko ne vieną ir ne du kartus. Malonu žinoti, kad rūpime.

    Šiandien turime 535 facebooko draugus, jau paskelbtos 137 publikacijos, 1365 nuotraukos. Kai skaitysite šį tekstą, skaičiai bus pasikeitę – ūgtelėsime dar šiek tiek. Jūs parašėte 118 komentarų (baigus rašyti straipsnį komentarų skaičius pakilo iki 124). Tiksliau, komentarų buvo kelis kartus daugiau, bet daug jų su reklamomis, tad sistema automatiškai juos sulaikė. Už reklamą, mielieji, reikia mokėti.

    Sulaukėme ir skaitytojo laiško. Tiesa, paprašius raštu patvirtnti, kad prisiima atsakomybę už skelbiamą informaciją, skaitytojas dingo. Tokius pačius įsipareigojimus yra pasirašę ir Tarybos nariai, pas mus publikuojantys savo nuomones. Visa ne redakcijos informacija skelbiama tik pasirašius autoriaus įsipareigojimus. Priežastis paprasta – siekis išvengti bereikalingų bylų.

    Jūs net neįsivaizduojate, kaip džiugiai sutikome šimtąjį skaitytoją. Galiu pasakyti, lygiai taip pat džiaugiamės kiekvienu nauju draugu,  sekėju, skaitytoju. Malonu matyti, kad mus seka konkurencinių (o gal kolegos) leidinių vadovai. Nebijokite, ateikite, priimame visus.

    Ypatingai dėkoju kiekvienam kritikuojančiam. Būtent jūs skatinate pasitempti, ieškoti, atrasti. Tad drąsiai jus galiu vadinti pagrindiniu „Krašto žinių“ varikliuku.

     Žinote, negaliu nepasidžiaugti. Šiandien įvyko vienas nuostabiausių dalykų, kiekvieno mažojo laikraštuko svajonė, kad būtų pastebėtas didžiųjų portalų, laikraščių, televizijų. Ir štai, po mėnesio darbo mus jau atrado didieji leidiniai. Šiandien ne viename portale ir net televizijoje buvo cituojamos „Krašto žinios“. Malonu, kad esame matomi. Kad mus prisimena ir neabejoja mūsų rašoma informacija. Tai didžiulis įvertinimas mažam leidinukui. O mes dar maži – mėnesio laiko.

    Dar ir dar noriu pakviesti kiekvieną bendruomenę, ugdymo įstaigą, meno ar sporto kolektyvą. Ateikite, parodykite savo darbus ir pasiekimus. Kviečiu ir politikus. Visi esate laukiami. Pasidžiaukime kartu tuo, ką darote. Juk niekada nežinome, kas skaitys straipsnį ir kas pastebės jūsų talentus, pastangas. Juk tik nuo kiekvieno mūsų priklauso, ką skaitys apie mūsų rajoną ir jo žmones

    Taip pat kviečiu džiaugtis savo draugų, artimųjų šventėmis, sveikinkite juos „Krašto žiniose“, padrąsinkime vieni kitus, o sunkią valandą ir užjauskime. Privatiems asmenims visos šios paslaugos teikiamos nemokamai. O užuojautos priimamos ir nedarbo metu.

     Kviečiu visus – kurkime savo internetinį dienraštį kartu. Lai jis tampa visų mūsų.

      Ačiū kiekvienam, kartu buvusiam pirmąjį mūsų mėnesį. Ačiū ir tiems, kas bus kasdien.

Su Jumis ir dėl Jūsų Neringa ir „Krašto žinios“

Mūsų kontaktai:  Tel. Nr. 8-645 07043, el.p.: info@krastozinios.lt

 

6 thoughts on “Nuėjome pirmąjį „Krašto žinių“ gyvavimo mėnesį

  • 2019-11-05 at 14:00
    Permalink

    Man “Širvintų kraštas” labiau patinka. Jis Nuoširdesnis, paprastesnis ir be savęs pagyrimo, neskaitant “tų partijai ir tevynei”. O čia viskas daugiau suvedama ‘į partijas”.Na bet čia mano nuomone, nieko asmenisko.

  • 2019-11-05 at 11:45
    Permalink

    Rytą pradedu nuo kavos puodo ir Krašto žinių. Linkiu, kad ryžtas neapleistų

  • 2019-11-05 at 08:51
    Permalink

    Linkiu gyvavimo metus skaičiuoti ne tik mėnesiais, bet ir dešimtmečiais. Šaunuolė. Tik pirmyn!

  • 2019-11-05 at 08:28
    Permalink

    Sveikinu Neringa, su malonumu skaitau.

  • 2019-11-04 at 23:48
    Permalink

    Niekas niekuo šiaip sau nepasitiki. Tai reikia užsitarnauti, pasiekti ilgalaikio pasitikėjimo lygį. Nerašyti nepatikrintų faktų, neskubėti, pasitikrinti kelis kartus kelis šaltinius. Nes rimti portalai radę ir imdami informaciją vis vien patikrina faktus, tai keli paslydimai ir tampi neįdomus. Bet kitą vertus, rašyti reikia drąsiai ir tiesiai, o ne taip, kaip kitiems pasitaiko, po visokiomis varnalėšomis, iš varpinių (iš kur rašai, tai tas ir gaunasi…). Ir svarbu ne naujas pavadinimas o tai, kas rašo, kitaip sakant, mūsų asmenybė Neringa. Nei “Šeimos kraštui”, nei Širviui to pasiekti nepavyko ir vargu ar pavyks. O čia mėnesis su nauju pavadinimu ir YRA. Sveikinu “Krašto žinias” ir Neringą su Mėnesiniu jubiliejumi. “Už mėnesinės, vyrai, už mėnesines…”

  • 2019-11-04 at 23:21
    Permalink

    Juk sakiau, kad būsi spaudos magnate, o tu netikėjai. Didžiuojuosi tavim, mergyte

Comments are closed.