LR Seime domėtasi Širvintų opozicijos nuomone (VIDEO)

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

      LR Seime vyko Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto parlamentinės kontrolės posėdis dėl situacijos Panevėžio m.,  Širvintų raj. ir Jurbarko raj. savivaldybėse. Po to, kai komitetas sulaukė minėtų rajonų savivaldybių tarybų opozicijų pastabų ir signalų, jog tarybų valdančios daugumos ir merai nesilaiko įstatymo, reglamentuojančio, kad savivaldybių tarybų opozicijoms priklauso Etikos, Antikorupcijos komisijų ir Kontrolės komiteto pirmininkų postai, komitetas nusprendė pasikviesti visas puses ir išsiaiškinti, kur nesuveikia įstatymai.

    Į posėdį  pasisakyti buvo pakviesti VRM atstovai, Vyriausybės atsovai, Panevėžio, Jurbarko ir Širvintų rajonų merai bei opozicijos. Parlamentinės kontrolės nepabūgo visų kviestų įstaigų atstovai, Jurbarko rajono meras ir visų trijų rajonų opozicijų atstovai. Panevėžio ir Širvintų rajonų merai ar jų atstovai posėdyje nedalyvavo.

    Širvintų rajono opozicijos atstovai Virginijus Sarpauskas Anna Kuznecovienė, Alytė Skeberienė, ir Vidmantas Mateika prieš posėdį akcentavo, jog jų tikslas – išsiaiškinti, ar Širvintų opozicijos įstatymų reglamentavimas sutampa su Seimo komiteto narių pozicija ir pasiekti, kad įstatymai veiktų Širvintų rajono savivaldybėje.

     Posėdyje vyko karštos diskusijos, pateikta daug faktų. Tačiau visų trijų rajonų opozicijos po posėdžio džiaugėsi produktyviu darbu ir situacijos išaiškinimu. Kaip vyko posėdis ir kokie jo rezultatai – rašysime vėliau.

Įrašą žiūrėti nuo 2.38 val. Įrašas LR Seimo.

5 thoughts on “LR Seime domėtasi Širvintų opozicijos nuomone (VIDEO)

  • 2019-11-21 at 23:04
    Permalink

    Peržiūrėjau įrašą. Pagarba už drąsą ir atkaklumą! Akivaizdžiai įrodėte, kad nuosekliai ir kultūringai galima visko pasiekti.

  • 2019-11-21 at 16:01
    Permalink

    Aš manyčiau, kad Lietuvoje ko gero , nėra savivaldybės, kur opozicijai priklausančius postus pasiimtų patys valdantieji ir skirtų juos…..merės pavaduotojai. Tai daug pasako apie mūsuose vyraujantį „demokratijoos“ stilių
    Opozicija turėtų kreiptis tuo klausimu į Seimo kontrolierių. Manau, padėtų.

  • 2019-11-20 at 23:42
    Permalink

    O man įdomu, su kieno pagalba dasikasėt? Kas jūsų užnugaris?

  • 2019-11-20 at 22:31
    Permalink

    Čia jau rimtas įvertinimas, jei pakvietė

  • 2019-11-20 at 17:37
    Permalink

    mūsų įpatingoji ir opozicija už vieno stalo ir dar diskutuoja?????? būtų stebuklas ant Marijos žemės. Laukit, vaikai, visokių skundų ir patikrinimų …….. rimtai sakau

Comments are closed.