„Metų ūkis 2019“ šventėje pagerbti ir Širvintų rajono ūkininkai

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos šventės dalyvių /

   Savaitgalį Kaune Lietuvos ūkininkų sąjunga apdovanojo ir Širvintų rajono ūkininkus Vidmantą ir Gražiną Vyšniauskus, Kasią ir Zbignevą Jankun, Vidmantą ir Daivą Verikus.

   Dar spalio mėnesį susirinkę Širvintų rajono ūkininkų sąjungos nariai nusprendė, kurie rajono ūkininkai yra verčiausi apdovanojimų. O lapkričio 22 dieną jie keliavo į Kauną, kur ir vyko renginys. Lietuvos ūkininkų sąjungos (LŪS) organizuoto konkurso „Metų ūkis 2019“ rezultatų aptarimo renginys, kuriame pagerbti ir apdovanoti geriausi šių metų šalies ūkininkai, tradiciškai vyko Girstučio kultūros ir sporto centre.

     Širvintų rajono ūkininkų sąjungos teikimu apdovanoti: 1 vieta Vidmantas ir  Gražina Vyšniauskai iš Alionių kaimo, 2 vieta – Kasia ir Zbignevas Jankun iš Barskūnų kaimo, 3 vieta – Vidmantas ir Daiva Verikai iš Musninkų.
Žemės ūkio ministras už produkcijos perdirbimą ŽŪM dovanas įteikė 4 ūkiams: Aldonai Baldišienei iš Šilutės r., Vaidotui Pilveliui iš Druskininkų sav., Romaldui Gaidamavičiui iš Ignalinos r. bei Kasiai ir Zbignevui Jankunams iš Širvintų r.
Visiems prizininkams dovanas įteikė konkurso rėmėjai: UAB „Biržų žemtiekimas“, Swedbankas ir UAB „Agrochema“. O sveikintojų su gėlėmis ir iš rajonų atvežtomis dovanomis buvo nesuskaičiuojama gausybė.

Pirmiausiai – aštrūs žodžiai valdžios adresu / “Mano ūkis” ištrauka

    Į ūkininkų pagerbimo šventę šįkart atvažiavo nemažai aukštų valdžios atstovų: europarlamentaras Bronis Ropė, Premjero patarėja Leokadija Počikovska, Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, parlamentarai Rimantė Šalaševičiūtė, Rasa Petrauskienė, Aurimas Gaidžiūnas, žemės ūkio ministras Andrius Palionis ir kt. Todėl renginyje buvo gera proga dar kartą viešai, girdint valdžios atstovams išsakyti šalies ūkininkų problemas, nuoskaudas, kritiką ir lūkesčius.

    Valdžios adresu aštrių žodžių, kuriuos savo kalboje rėžė LŪS pirmininkas Jonas Talmantas, buvo kaip niekada daug. „Kantrūs ir pasyvūs buvome ilgai. Susitaikydavome su kiekvienu nauju mokesčiu. Gerovę Lietuvoje kuriame jau 30 metų, bet vis kiti kūrėjai ją kuria savaip… Žemės ūkio atžvilgiu vykdoma puolimo politika peržengia jau visas žemdirbių kantrybės ribas. Gana į mus valytis kojas“, – tai tik nedidelė ištrauka iš LŪS pirmininko pasisakymo, kurį salė vis nutraukdavo plojimais. Pasak J. Talmanto, šiandien laimėtojai yra ne tik „Metų ūkio 2019“ prizininkai, bet ir visi šalies žemdirbiai, išgyvenę pastaruosius ypač sudėtingus trejus metus. Tačiau toliau taikstytis su vis naujais mokesčiais ir žemės ūkio žlugdymu jau nebeįmanoma. Todėl prieš kelias savaites ūkininkai pradėjo tylią „Žaliųjų kryžių“ protesto akciją. Ir tai leido atkreipti visuomenės dėmesį į žemdirbius ir jų bėdas. Be to, ši akcija buria draugėn ir vienija pačius ūkininkus. LŪS vadovas paskelbė, kad protesto tęsinys organizuojamas lapkričio 26-ąją, kai rajonuose turi įvykti traktorių akcija – kolonos važiuos pagrindinėmis rajono centrų gatvėmis. Jeigu ir to nepakaks, ūkininkai tikisi visuotinio supratimo, kai gruodį susirinks į sostinę…
Visas straipsnis: https://manoukis.lt/naujienos/renginiai/metu-ukis-2019-sventeje-pagarba-geriausiems-ir-astri-kritika-valdziai

3 thoughts on “„Metų ūkis 2019“ šventėje pagerbti ir Širvintų rajono ūkininkai

  • 2019-11-28 at 11:19
    Permalink

    Čia gal ne “tie” ūkininkai.

  • 2019-11-27 at 22:34
    Permalink

    O rajono valdžia nebuvo pasveikint ar nenufotkinot? Kiek žinau, daug merų su dovanėlėm buvo

  • 2019-11-27 at 20:10
    Permalink

    Sveikinimai mūsų žemdirbiams

Comments are closed.