Aliona Ušanovienė: gėlės, tai stebuklinga magija

    Vilniuje atsidarė naujas gėlių salonas „Glamelija“. Pilkuoju metų laiku atsirado dar viena erdvė, kurioje visada vasara, visada akį džiugina žiedų spalvos ir formos. Salono šeimininkė ir jos komanda gilinasi į floristikos amato ir meno subtilybes, jų kūryba sušildyta širdies šiluma. Čia klientas gali rasti unikalių kompozicijų, kurių tas, kam jos dovanotos, ilgai neužmirš.

   Floristas ne tik kuria grožį, bet ir dovanoja laimės akimirkas. O, kai kūryba paskirta kitų laimei, ji neša daug džiaugsmo ir pačiam autoriui. Salone galima įsigyti gėlių, kurios džiugins visus metus, čia jums patars, kaip prižiūrėti vazonines gėles, kaip papuošti namus, pasitinkant Naujus metus. Salone galima pasigėrėti floristikos eksperimentais. Salono siela Aliona Ušanovienė  atvirai apie verslą, meilę gėlėms ir nerimstančią sielą išskirtiniai „Krašto žinių“ skaitytojams.

-Aliona, kaip sekasi jums dabar, kai aplink tiek konkurencijos?

-Labai džiaugiuosi, kad atidarėme naują, jau ketvirtą gėlių saloną. Prekybos centro atidarymas, kuriame yra mūsų salonas, buvo spalio 29 d. Kaip visada jaudinomės prieš atidarymą, bet viskas pavyko puikiai!

-Atsidarote naują gėlių saloną, kuo jis bus ypatingas?

-Neseniai duris atvėrė dar vienas erdvus, jaukus, šviesus, provanso stiliaus gėlių salonas „Glamelija“ Vilniuje, adresu Molėtų pl. 9. Kaip ir kituose mūsų salonuose siūlome originalias puokštes ir gėlių dėžutes įvairioms progoms.

Kelis kartus per savaitę atvežame šviežių gėlių. Pas mus rasite didelį olandiškų, Ekvadoro ir lenkiškų skintų gėlių asortimentą, kartu ir egzotinių. Pasirinkimas iš tiesų nemažas. Taip pat mūsų salone rasite vazoninių augalų ir suvenyrų. Kiekvieną dieną kuriame ir eksperimentuojame, kad mūsų pirkėjai būtų patenkinti.

-Artėja gražiausios metų šventės, kaip tinkamai išsirinkti gėles?

-Žiema – tai baltas sniegas, šaltis, raštai ant langų. Žiema – tai visų labai laukiamos šventės, dovanos ir fejerverkai. Pati žiema mums pataria, kokios gali būti puokštės ir kompozicijos: galime pasirinkti šviesius, šaltus atspalvius, kurie harmoningai derės su oru lauke. Arba sudaryti puokštę iš ryškių gėlių – kurių taip trūksta šaltą žiemą.

Labai originaliai atrodo kompozicijos su įvairiausiais kankorėžiais, džiovintomis citrusinių vaisių skiltelėmis, cinamono lazdelėmis ir eglės žaisliukais. Stilingos ir ryškios kompozicijos – tai puiki dovana jūsų artimiesiems. Ir būtinai padovanos gerą nuotaiką šaltu metų laiku.

Kambariniai augalai, kurie žydi žiemą: Azalijos, Puansetijos, Ciklamenai, Guzmanijos, Amariliai, Orchidėjos.

-Patarkite, kaip šaltuoju metų laiku prižiūrėti gėles?

-Žiema – tai kambarinių augalų poilsio metas. Žiemos padariniai: šaltis, skersvėjai, šildymas, sausas oras namuose ir kt. tampa tikru iššūkiu. Daugelis augalų reikalauja mažesnio laistymo, nesusidaro nauja žaluma, silpnai vystosi šaknų sistema. Todėl kambarinius augalus žiemą reikia prižiūrėti itin kruopščiai.

Kadangi žymiai sumažėja šviesos, gėles reikėtų laikyti arčiau langų. Jei jų lapai ar šakelės liečia stiklą, patraukti toliau nuo stiklo – užėjus didesniems šalčiams jie gali nušalti.

Labai atsargiai vėdinti kambarius, nes arti langų stovinčios gėles vos per kelias minutes gali nušalti, jei lauke minusinė temperatūra. Patraukti nuo radiatorių, nes per didelė šiluma gėlėms gali pakenkti.

Gėles reikia laistyti nusistovėjusiu vandeniu.

Jei žiemą pastebite, kad gėlės nesugeria vandens, palaukite puse valandos ir tą vandenį, kurio nesugėrė, išpilkite. O ciklamenus ir azalijas patariama laistyti iš apačios, pripilant vandens į padėklus.

Nuo augalų lapų dažniau nuvalyti dulkes, paskui juos apipurkšti.

Nežydinčių kambarinių gėlių iki pavasario tręšti nereikia. Geriau žemę papurenti, kad šaknys lengviau įsisavintų deguonį.

-Panašu, kad gėlės Jums ne tik pomėgis, bet ir gyvenimo tikslas. Kaip atrasti savo gyvenimo tikslą?

-Užsiimkite mėgstama veikla. Gyvenimo tikslas – tai malonumas nuo kiekvienos akimirkos. Kuo daugiau laimingų akimirkų, tuo žmogus laimingesnis. Didelę gyvenimo dalį užima darbas. Kai žmogus atranda savo pašaukimą, jis didžiąją gyvenimo dalį praleidžia darydamas tai, ką myli. Jis tampa laimingas.

-Geras floristas yra koks?

-Floristika – tai amatas, ir jo reikia mokytis. Ši specialybė tiks tik meninio mąstymo žmonėms – su gera vaizduote ir puikiu skoniu. Labai svarbu suprasti, jog floristas kuria gerą šventinę nuotaiką gėlių pagalba.

Žmogus, dirbantis šioje srityje, privalo žinoti gėlių rūšis, mokėti komponuoti puokštes ir gėlių kompozicijas, turėti patalpų dekoravimo įgūdžių, taip pat mokėti dirbti su spalva ir forma.

Tikras floristas nedirba „sausai“, pagal schemas – visos puokštės kuriamos meniškai, su meile ir nebijant eksperimentuoti. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi mūsų įmonėje dirbančiais floristais – tikrais profesionalais, turinčiais nemažą patirtį floristikoje.

Mindaugas Jonušas – Glamelija marketingo specialistas

Foto – Anastasiya Dmytriyeva – NaNa* photography

Gėlių saloną „Glamelija“ rasite  Molėtų pl. 9., Vilniuje

 

 

Užsakymas ŠS Nr. 19-100-1