Fortepijoninis kvartetas „Confero“ debiutavo Hamburge, vienas iš jų – širvintiškis U.Pauliukonis

     Sausio 5 dieną mažojoje Hamburgo Elbės filharmonijos salėje koncertavo fortepijoninis kvartetas „Confero“. Smuikininkas Algirdas Šochas, altininkė Jonė Kaliūnaitė, violončelininkas Vytautas Sondeckis ir pianistas Ugnius Pauliukonis savo muzikinėje programoje publikai pristatė Arvydo Malcio kūrinį kvartetui „Milky Way“, taip pat Gabrielio Forė bei Johano Brahmso kūrinius.

      Kvarteto narys Algirdas Šochas džiaugėsi pavykusiu renginiu: „Tai buvo nuostabus koncertas, į kurį buvo išparduoti visi bilietai. Itin šilta publika bisavo net atsistojusi. Pasak organizatorių ir salės darbuotojų, mažojoje salėje tai gana retas reiškinys. Džiaugiamės galėję atstovauti Lietuvai ir Trakams, šių metų Lietuvos kultūros sostinei.“

     „Tai buvo puikus koncertas. Mane ypač sužavėjo Gabrielio Forė fortepijoninio kvarteto interpretacija, kūrinys atliktas itin jautriai ir gražiai. Malcio kūrinio nebuvau girdėjusi, tai buvo nuotaikinga ir užkrečianti koncerto įžanga. Po jo bendraudama su publika ir svečiais galėjau daugiau sužinoti apie Lietuvą, jos kultūrą. Džiaugiuosi galėjusi dirbti su „Confero“ kvartetu, kuris savo muzikine veikla stiprina dvišalius ryšius“, – įspūdžiais dalijosi koncertinės agentūros „Büro für Künstler“ atstovė Kristina Patzelt.

      Koncertą organizavo koncertinė agentūra „Büro für Künstler“, projekto partneris – Lietuvos kultūros institutas, koncerto rėmėjas – UAB „Bioanalizės sistemos“.

Evelinos Kislych-Šochienės nuotrauka

Parengė Milda

 

 

 

 

One thought on “Fortepijoninis kvartetas „Confero“ debiutavo Hamburge, vienas iš jų – širvintiškis U.Pauliukonis

  • 2020-01-08 at 20:08
    Permalink

    Klausimas. Ar merė padėkos jam už Širvintų garsinimą pasaulyje?

Comments are closed.