Beveik 42 tūkstančiai miesto Kalėdinei nuotaikai, o kaimams?

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos KŽ archyvo / Autorius V. Sarpauskas /

    41 749,60 eurų, tiek Širvintų rajono savivaldybės administracija išleido Kalėdinei nuotaikai Širvintų mieste sukurti. Šiuo metu Centrinės viešųjų pirkimų tarnybos puslapyje radome tokius dokumentus ir tokius pirkimus:

  • Eglės karkaso ir dekoratyvinių šakų nuoma – 11 737,00 eurų
  • Eglės meninio dekoro nuoma – 9 950,00 eurų
  • Meninio šviesos tako ant tilto įgyvendinimo paslauga -7 850,00 eurų
  • Plento g. ir Kalnalaukio g. šviečiančių dekoracijų nuoma – 7 300,00 eurų
  • Šviečiančių dekoracijų prie eglės nuoma (karieta ir dvi rotondos – 4 912,60 eurų

     Žinoma, tai greičiausiai ne galutinė suma. Juk nėra elektros išlaidų, darbuotojų, dirbusių per šventes, eglutės įžiebimo šventės vedėjo, atlikėjų apmokėjimų ir kitų smulkmenų. Čia nėra ir kaimų puošimų išlaidų. Įdomu, gal jų nebuvo? Kalbama, kad kai kur papuošimus pirko bendruomenės. Jei tai tiesa, apie tai galėtų papasakoti patys seniūnijų ir bendruomenių atstovai.

    Neteigiame, kad miestas nebuvo gražus. Džiaugsmo eglute nenustelbė net ir iš pirmo karto nepavykęs įžiebimas. Kalėdinė nuotaika sukurta net be sniego.

    Brangu tai ar ne, vertėjo ar nevertėjo, gali pasakyti tik mokesčių rinkėjas, iš kurio lėšų viskas daryta. Mes tik ėmėme ir suskaičiavome tai, kas paskelbta viešoje erdvėje. Savo nuomonę pasiliekame sau.

    Tik įdomu, o jei reikėtų ištiesti ranką ir apėjus visą rajoną tuos pinigus papuošimams, baliams susirinkti tiesiogiai iš mokesčių mokėtojų? Ar kiekvienas prisidėtų? Po eurą, po du, po tris… Nežinia…

    Tad tarkite savo žodį. Tik be pykčio. Juk gyvename dar šventine nuotaika.

14 thoughts on “Beveik 42 tūkstančiai miesto Kalėdinei nuotaikai, o kaimams?

  • 2020-01-12 at 23:02
    Permalink

    Na jau seniai aišku, kad seniūne bus Jasevičienė. Bet šuniskas darbas tu seniūnų, nepavydekim. Matyt iki skyriaus vadovo netempia

  • 2020-01-09 at 12:38
    Permalink

    Dėl “vidinio kaimo” tamsta visiškai teisus. Beje, jūsų pasiūlymas labai tiktų ir pačiai pačiausiajai iš didelio miesto. Bet čia kalba apie elementarų gatvių apšvietimą, o jose nuo ‘vidinės šviesos” realiai šviesiau netaps.

  • 2020-01-09 at 10:28
    Permalink

    Kai nėra nei miesto, nei miestietiškos kultūros, tai ir lemputės už 42 tūkstančius EUR atrodo kaip stebuklas. O kaimas pas mus kiekvieną galvoje tūno. Tai, jeigu norit apšviesti kaimą, tai reikia daugiau skaityti, domėtis ir šviestis, tai ir tas vidinis kaimas bus apšviestas

  • 2020-01-09 at 03:16
    Permalink

    Grožis grožiu, bet man įdomu, kiek mokėsime už šildymą . Temperatūra visą laiką buvo pliusinė. Matyt niekuo nesiskirs nuo praėjusių žiemų, o gal net ir daugiau bus. Ką darysi, grožis ir pasirodymas kainuoja….

  • 2020-01-08 at 21:16
    Permalink

    Aš praktiškas žmogus. Turiu idėją.
    Jei eglutė tikrai visiems patiko, gal nusipirkime karkasą, lemputes ir žaisliukus? Kasmet turėsime gražią eglutę ir bus tikrai pigiau nei kasmet nuomoti.
    O ką daryti su sutaupytais pinigais?
    Galim labiau papuošti kitas miesto erdves. Arba galim tuos pinigus skirti vaikams, senjorams, bibliotekoms ar bet kam, kam visi drauge nuspręsime.
    Kalėdos – ne blizgučiai. Kalėdos – vidinė būsena. Šiais metais buvo tikrų tikriausios Kalėdos!
    Praktiški žmonės renkasi… tą pačią eglutę? Ir ne bet kokią, o gražiausią!

  • 2020-01-08 at 20:37
    Permalink

    Taigi R. Jasevičius galimai bus seniūnas:)

  • 2020-01-08 at 20:10
    Permalink

    Kaimiečiai irgi mokesčius moka, o ne tik papuošimų nėr, bet gatvės neapšviestos

  • 2020-01-08 at 19:23
    Permalink

    Žmonės gyvena visur,ni tik Širviintų m.

  • 2020-01-08 at 15:59
    Permalink

    Kai nebėra temų tai belieka rašinėti visokias nesąmones apie eglutė,lyg čia žmonės negyvena ir jiems nieko nereikia, o viską turime skirti soc remtiniems, koktu nuo tokių rasinejimu,fui

  • 2020-01-08 at 13:01
    Permalink

    Nieko nežinantiems labai netikėta žinia. Rima Jasevičienė deda tarybos nario mandatą ant stalo. Ją turėtų pakeisti Marijanas Bylinskis.
    Prieš tai jos netyčia neliko keliose komisijose. Bet tai visiškas sutapimas.
    Belieka atspėti, kas laimėjo Širvintų seniūnijos seniūnės vietą?
    Kaip dukros laikraštis rašo- Tikimės kitame numeryje paaiškinti, kas nulėmė tokią rokiruotę rajono taryboje.

  • 2020-01-08 at 09:56
    Permalink

    Vienas toks veikėjas, kažkada labai dainavo, kas man iš tos laimės ir iš tos garbės……
    Kas man iš tos plastikinės „eglutės” ir iš tokio „pigaus” miesto grožio. Pažiūrėkite kokie keliai kaimuose. Visur duobės ir niekas netvarko. Nuo pavasario iki žiemos nepravažiavo joks greideris (kelis kartus pratempė kažkokį prikabinamą „žaislą”, kuris nieko nepalygino kelių). Neduočiau nei vieno cento.

  • 2020-01-08 at 09:31
    Permalink

    Tiesiog žiauru ir neatsakinga, kiek jos dar taip elgsis, kam toks brangus “grožis”, reik planuoti pagal savo biudžetą, o ne beždžioniauti pagal didžiųjų miestų “pučiamas dūdeles”.

  • 2020-01-08 at 08:51
    Permalink

    O kaimams net šviesa buvo išjungta per Naujus Metus, pvz. Medžiukuose, kaimo žmonės susirinko prie eglutės 12 val. sutikti Naujuosius o čia opa ir dingo šviesa visam kaime. Nes pasirodo nuo 12 val. nakties yra elektros taupymas kaime. Va taip yra kaime….

  • 2020-01-08 at 07:59
    Permalink

    Pas mane galit neit. Ir cento neduočiau. Pinigai mūsų, o garbę sau prisiima

Comments are closed.