Teismas nutarė nenagrinėti “Kraštovaizdžiui” pareikšto ieškinio

/ Pagal asociacijos ,,Kraštovaizdis“ informaciją /
   Asociacija ,,Kraštovaizdis“ praneša apie teismo sprendimą, kuriuo  asociacijai bei jos prezidentui Teisučiui Budai UAB “Evecon” pareikštas ieškinys teismo paliktas nenagrinėti.
  Šiandien Vilniaus miesto apylinkės teismas rašytinio proceso tvarka teismo posėdyje išnagrinėjo asociacijos “Kraštovaizdis” ir Teisučio Budos prašymą palikti nenagrinėtą ieškovės UAB “Evecon” ieškinį ir prašymą patenkino.
“10. Išanalizavus bylos šalių argumentus ir atsikirtimus, išsakytus dėl preliminaraus ieškinio pagrįstumo, konstatuotina, kad egzistuoja pakankamas pagrindas ieškinį palikti nenagrinėtą dėl to, kad juo siekiama pakenti atsakovės asociacijos „Kraštovaizdis“ veiklai. “
   Primename, kad asociacija ,,Kraštovaizdis“ gavo iš Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešimą su UAB ,,Evecon“ ieškiniu atsakovams asociacijai ,Kraštovaizdis“ ir Teisučiui Budai, trečiasis asmuo UAB ,,Žalia žemė“, kuriuo ieškovė (UAB ,,Evecon“) prašo pripažinti, kad asociacijos ,Kraštovaizdis“ raštuose Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijai, AB Lietuvos paštui, Lietuvos Respublikos Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkei nurodyti tam tikri teiginiai neatitinka tikrovės ir pažeidžia ieškovės UAB ,,Evecon“ (kaip Evecon grupės įmonės) dalykinę reputaciją, kad atsakovo Teisučio Budos asociacijos “Kraštovaizdis“ 2023-06-16 susitikimo metu išsakyti tam tikri teiginiai neatitinka tikrovės ir žemina ieškovės dalykinę reputaciją, įpareigoti atsakovus be komentarų paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją pagal ieškovės suformuluotą paneigimą, priteisti 50 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą ir bylinėjimosi išlaidas.
Civilinė byla Nr. e2-6777-1089/2024.
Kviečiame susipažinti su nutarties dalimi – tuo, ką konstatuoja ir nutaria teismas (nuotraukas galima pasididinti).
   Svarbu paminėti, kad ši nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

6 thoughts on “Teismas nutarė nenagrinėti “Kraštovaizdžiui” pareikšto ieškinio

  • 2024-04-20 at 01:31
    Permalink

    Bet gal bus ekskursija ir prie nudžiūti baigiančio ąžuolo ? Yra kuo didžiuotis Širvintose. Kai visai nudžiūs – siūlau palikti kaip simbolį ir dar vieną paminklą. O kam skirtas toks paminklas būtų – tai čia jau kiekvienam pagal fantazija.

  • 2024-04-19 at 17:11
    Permalink

    Taip Širvintose dirba tik Živilė ligoninės vadovė, ekskursijų vadovė, ai visur kaip ir spėja. Gal ir pinigus už darbą gauna tik jinai. Labai ačiū pilietiškiems krašto žmonėms, kurie rinko parašus, dirbo darbą, kad vėjo jėgainių pas mus nebūtų. Matomai klanas neteks dar vienų biznio pinigų. Kaip išgyvens, gal pašalpos prašys Sodros, gal atlyginimą sau kels, nes nėr daugiau kam Širvintose dirbti. Nes darbuotojai bėga, skelbimų kad reikia darbuotojų pilnas feisbukas. Jaunimo neapvyniosi apie pirštą, o tie likę sutinka su bet kokiomis sąlygomis, kad tik išlikti. Turintiems savo nuomonę, darantiems ir nebijantiems tris kartus VALIO ir AČIŪ.

  • 2024-04-19 at 14:21
    Permalink

    Ar Živilė dabar atostogauja, kas liečia merės darbą? Kadangi aš matau, kad jinai dirba regionų partijai; Pinskaus sekretore. Praneša visas žinias apie jį. O Širvintose šiuo metu dalina tortus, kai kurie tortai labai prabangūs, o kai kurie kuklūs, kaip UAB Širvintų šiluma darbuotojams (geriau DU padidintų). Įdomu iš kokių pinigų perkami skanėstai, kurie panaudojami jos reklamai. TARYBOS NARIAI, gal Jūs galite atsakyti, kas vyksta Širvintose?
    Vaidina, kad kultūros darbuotojų darbą perėmus. Taigi kultūros darbuotojai nereikalingi.
    Balandžio 25 d. Širvintose eis dirbti gide. Prie kiekvieno paminklo po 1 val.
    Gaila į sąrašą neįtraukta Širvintų ligoninė, Širvintų turgus, Širvintų autobusų parkas, stoties pastatas, transporto priemonių stovėjimo aikštelę priešais polikliniką, kaimuose yra lankytinų vietų.
    Živilė tinka į HOLIVUDĄ. Ten vaidyba.

  • 2024-04-18 at 21:43
    Permalink

    Ramiai. Apsvilins ir šitiems ereliams sparnus. Kiek tokių jau buvo. Nutilo. Ir žinot kodėl? Nes žmonės drebėjo savo pakampiuose ir nepalaikė

  • 2024-04-18 at 21:33
    Permalink

    Super gera naujiena. Atsiranda mūsų rajone drąsių žmonių, kurie kovoja prieš neteisybę, prieš klaną. Pasirodo ir lapai krenta be ponios žinios. Blogos kai kam naujienos.

  • 2024-04-18 at 14:59
    Permalink

    Reiškia, kad asociacija “Kraštovaizdis” nieko nepažeidė. Prieš Teisutį Budą žemai lenkiu savo žilą galvą.
    Kad daugiau tokių energingų žmonių būtų Širvintų rajone. Gyvenimas būtų puikus. Šeimyninė ranga nebūtų, taip smarkiai įleidus šaknis į mūsų rajoną ir taip ji sočiai maitinosi ir maitinasi. Jų nekilnojamasis turtas padidėjo.

Parašykite komentarą

*

code