SLAPTIEJI ŠIRVINTŲ POLICIJOS KOMISARIATO PROTOKOLAI arba, Savi šaudė į savus tęsinys.

/VIRGINIJUS SARPAUSKAS, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys /
   Prisimenate, kai balandžio pabaigoje ant Širvintų karių kapinėse esančio obelisko buvo gražinti atgal atnaujinti, perdažyti, atšviežinti komunistiniai – sovietiniai ženklai? Raudonai kruvina žvaigždė viršuje, ir apačioje esantis ženklas su kūju, pjautuvu, durklu ir šautuvu.
   Tai raudona žvaigždė, po bandymo ją uždengti ir merės ginklanešio raportavimo, buvo nuimta. Gegužės pirmos dienos vakarą žvaigždės neliko. O ženklas apačioje švietė komunistiškai rytietišku auksu. Ir niekam netrukdė. Nei merei, nei šauniajai Širvintų policijai.
   Bet vienas tvirtas, drąsus ir pilietiškas Širvintų menininkas neapsikentė. Ėjo gegužės 24 diena ir jo kantrybė ėjo į pabaigą. Gerai iš akies prisimatavęs, pagamino grotas. Atsivežė į kapines ir ant senų parūdijusių grandinių pakabino. Uždengė tą komunizmo simbolį, apsaugojo visuomenę nuo to tvaiko. Tokie ženklai, kartu su jų atnaujintojais turi būti atskirti nuo visuomenės.
   Tos pačios dienos pavakarę ne tik tų grotų su grandinėmis neliko. Staigiai buvo nuimtas ir komunizmą šlovinantis ženklas su kūju, pjautuvu, durklu ir šautuvu. Atrodytų – bingo. Bet…
   Bet Vygintui Šuminskui nutiko lygiai taip, kaip ir man.
   Skambutis ir kvietimas į Širvintų policijos komisariatą. Vienas ant vieno su tyrėja. Jokie paaiškinimai, kad tai meninė instaliacija negalioja. Tenka aiškinti, ką tas menas reiškia. Tik šį kartą paaiškinimą, Vygintui diktuojant, į kompiuterį rašo pati tyrėja.
   Atspausdina tik vieną lapą, liepia pasirašyti. Neatspausdina papildomai ir Vygintui, o ir šio, pasirašyto, net nusifotografuoti telefonu neduoda.
   Tai kuo gi kaltinamas Vygintas? Nepatikėsite. „Suorganizavo renginį, nesilaikydamas renginių organizavimo reikalavimų“…
   Tik, kokį renginį, Karlai, suorganizavo Vygintas? Atvažiavo vienas, kabino vienas, jokių kvietimų absoliučiai niekur neskelbė. Pakabino, atsisėdo į automobilį ir žiūrėjo iš tolo.
   Vygintą apklausė ir protokolą surašė Širvintų rajono policijos komisariato tyrėja Laima Paškauskaitė.
  Laima yra labai rūpestinga mama. Visada rūpinosi, kad jos dukra gerai mokintųsi, kad aukštus mokslus baigtų. O svarbiausia, kad labai gerą darbą gautų. Ir tikrai gavo. Ne bet kokį.
  Laimos dukra Dovilė Audėjutė – Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.
  Dovilė visada visose nuotraukose stovi šalia merės Živilės. Visi renginiai, priėmimai, susitikimai, vizitai į užsienį – Dovilė kartu su mere Živile.
  Laima ir Dovilė labai myli merę Živilę. Labai gražu.
  O raudonoji merė Živilė yra šventoji Širvintų obelisko globėja. O du netikėliai, aš ir Vygintas kišome koją į merės teritoriją. Jeigu ne mes, tai šventos komunizmo relikvijos, atšviežintos perdažytos, puoštų merės Živilės Širvintas.
  Laima – Dovilė – Živilė. Tobulas derinys. Tyrėja – pavaduotoja – merė.
  Bet gal tyrėja Laima Paškauskaitė, ilgai nedelstų, ir tvirtus kaip obelisko betonas įrodymus pateiktų? O tų įrodymų reikia daug.
  Taigi, Vygintas „Suorganizavo renginį“. Net neabejoju, kad tyrėja Laima turi:
  Kapinių vaizdo kamerų įrašus, kuriuose matosi daug žmonių.
  Turi renginio dalyvių paviešintas ir tyrėjos atsisiųstas nuotraukas ir vaizdo įrašus.
  Turi renginio dalyvių paaiškinimus, prisipažinimus.
  Turi liudininkų parodymų protokolus.
  Neilgai truks, kai ir jaunavedžiai, prisiekę meilę vienas kitam, nutars ant miesto tilto pakabinti spynelę su grandine, bus suimti ir nubausti? Juk tai taip pat renginys? Ir dar dviese.
  George Orwell „Širvintų gyvulių ūkis“ motyvais.
  Net neabejokite, taip papildo mano pranešimo Policijos imuniteto tarnybai krepšelį. Įdomu, kaip ji pakomentuotų tokią situaciją. Merė Živilė ir Dovilė, kaip vyšnios ant vienos kekės, o Dovilės mama Laima – tyrėja.
P.S. Vyginto komentaras:
   „Noriu paaiškinti, kad su protokolu nesutinku. Neneigiu, kas ant obelisko pritvirtinau meninę instaliaciją ir norėjau, kad ją pamatytų kuo daugiau žmonių, bet renginio neorganizavau. Turiu minty, kad aš asmenų jokių į renginį nekviečiau“
  Bet, Karlai, pats supranti, gal tyrėjai nepriekaištingos reputacijos pirštas iš dangaus rodo kitaip…
!!! Nuotraukos iš viešosios erdvės – savivaldybės socialinių tinklų.

 

   Redakcija nebūtinai sutinka su rubrikoje NUOMONĖ išreikšta pozicija. Už šioje rubrikoje skelbiamų publikacijų turinį, informacijos tikslumą atsako jų autoriai.

Mūsų kontaktai: tel. nr.: 8-645 07043

El.p.: info@krastozinios.lt

 

14 thoughts on “SLAPTIEJI ŠIRVINTŲ POLICIJOS KOMISARIATO PROTOKOLAI arba, Savi šaudė į savus tęsinys.

  • 2022-08-05 at 15:31
    Permalink

    DĖMESIUI: “Širvintiškio kotelė” suteikia benzino, dyzelio, kavos ir kt apsipirkimui su nuolaida UAB-e “VIADA” . Taip Širvintų r. savivaldybės vadovybės suderinusi, nežiūrint į tai kad dėl karo Ukrainoje siūloma neremti “VIADA”.
    https://sirvintusportas.lt/paslaugos/sirvintiskio-kortele/

  • 2022-08-04 at 17:58
    Permalink

    “Po šito įvykio gal žmonės apie ponios “nudirbtus darbus” pradės kalbėti garsiai.”
    Pasirašė kas? ANONIMAS. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu.

    Naivios viltys. Jeigu kas mano, kad šios dvi istorijos kažką labai keičia, manau, labai klysta. Respublikos mastu, taip, tai daro žalą Živilės Pinskuvienės įvaizdžiui. Ir net ne šios visos istorijos pačios savaime, o tragiška jos komunikacija “rytų” klausimais. O vietiniai ūkiški žmonės – pirmiausia vertina praktinius dalykus. Tik ar daug praktinių siūlymų turi oponuojantys?

  • 2022-08-04 at 13:59
    Permalink

    Po šito įvykio gal žmonės apie ponios “nudirbtus darbus” pradės kalbėti garsiai. Šiuo metu visi ir visur kalba pašnibždomis. Bijo.
    Nes skundai, teismai vis išeina iš savivaldybės. O mes mokame teismo išlaidas, finansuojame Pinskų šeimos laikraštį. VALIO, VALIO, VALIOOOOOOI!!!!!!
    Živile, baikite niekais užsiiminėti, o geriau pasidomėkite daugiabučių namų vykdoma renovacija. kad daugiabučių gyventojai žiemą neliktų be apšildymo.
    Pastaba: daugiabučiai renovuojami ne miesto cente, o toliau nuo centro.

  • 2022-08-04 at 13:18
    Permalink

    O tai Baškevičius kokias sąsajas turi su Ž.P.?

  • 2022-08-04 at 11:45
    Permalink

    Per mūsų personos didelį norą, naikinant oponentus, nesirinkti priemonių ir bet kokia kaina siekti pergalės Širvintos tuoj pradės dar labiau „smirdėti“ ir ne tik Lietuvoje. Gėda

  • 2022-08-04 at 08:38
    Permalink

    Varge varge… Kaip lengva kitus, kurie kažkuo nepatinka, sudirbinėti. Parašai žodelį “galimai” ir atsipūtęs pili visą purvą, kuris galvoje prisikaupė. Jei turi tikrų faktų, tai klok juos, pasirašyk pavarde.

    Ir kaip tai susiję su šiomis dviem istorijomis? Atrodote apgailėtinai ir diskredituojate tuos, kurie dabar yra “aukos”, nes kyla noras manyti, kad tai jie taip rašo keršydami.

    Geriau pasiaiškintumėte kas konkrečiai policijai pateikė prašymus atlikti šiuos du tyrimus. Paprastai policija savarankiškai nesiima tyrimų, jei nėra skundų, o nusižengimai nėra dideli. Juo labiau, kad įvykį su grotomis pirmoji užfiksavo visai ne policija, o “meninis performansas” buvo gan greitai nuimtas.

  • 2022-08-04 at 00:23
    Permalink

    O čia ne apie šitą tyrėją ėjo kalbos, kad su kontrabandininku buvo susimetus?

  • 2022-08-03 at 11:56
    Permalink

    Žinant Laimą, nelabai tikiu, kad būtų pasimovusi ant tokio provokacinio kabliuko. Netikiu, kad būtų rizikavusi savo darbo vieta dėl politikos.

  • 2022-08-03 at 10:42
    Permalink

    Pradedant savivaldybės kontroliere, teisininku ponios rankose yra absoliučiai viskas mūsų savivaldybėje. Kodėl manot, kad policija gali gyventi kitaip? Ar jie neturi žmonų, vyrų, vaikų ir t. t.? Lietuvos įstatymai mūsų savivaldybėje pritaikyti pagal ponios supratimą ir pageidavimą. Ilgai dar iš sovietmečio tvaiko reikės „blaivytis“.

  • 2022-08-03 at 10:28
    Permalink

    Jeigu jūsų niekas niekam neskundė – nepergyvenkit. Ateis ir jūsų eilė

  • 2022-08-03 at 10:24
    Permalink

    Jo… Surašyta daug, mesta kaltinimų. Bet ar šitoje istorijoje viskas vienareikšmiška?

    Nežinojau, kad Dovilė Audėjutė yra Laimos Paškauskaitės dukra. Prieš metus nešiau pareiškimą dėl šmeižikiškų komentarų rašymo mano vardu. Pareiškimą priėmė kaip tik Laima Paškauskaitė. Tiesa, ji iš karto pasakė, kad tyrimą atliks kitas tyrėjas. Jei būtų buvęs koks nors interesas susidoroti su politiniais oponentais jau tada būtų aistringai imtasi išmėsinėjimo. Bet išmėsinėjimo nebuvo. Atvirkščiai. Tik po 2 mėnesių kai šmeižikiški komentarai mano vardu pasirodė antrą kartą, paskambinau policijai, kurie pareiškė, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nes neturi pakankamai pagrindo bausti rašinėtoją svetimu vardu, o jei nepatinka policijos sprendimas, sakė skųsk prokurorui. Kodėl man nepranešė apie nutrauktą tyrimą patys nežino. Tuomet pasipiktinau tokiu policijos darbu, gūžtelėjau pečiais ir tiek.

    Manau, kad tame, kas vyksta dabar yra painiai susipynę kerštavimas, prorusiškumas, profesinis abejingumas ir valstybinio mąstymo neturėjimas.

  • 2022-08-03 at 10:09
    Permalink

    Kai ateis savivaldos rinkimai, komisijų narių kėdės bus maksimaliai „užpildytos“ žmonėmis, kurie (arba kurių artimieji) poniai yra skolingi savo postą, darbą, vietą vaikui ar anūkui darželyje ir pan. „Neskolingų“ šiandien praktiškai jau nelikę. Kai rinkimai baigsis, kiekvienas toks ar tokia bus „pamaloninti“ premija iš savivaldybės biudžeto už patarnavimus rinkimų metu. Jeigu per stebuklą kažkurioje nors apylinkėje balsų „už“ teisingą kandidatą ar partiją (komitetą) bus per mažai, toks žmogutis gali piniginio paskatinimo ir negauti. Visi požymiai, kad savivaldybė šiuo metu neturi jokių šansų pajudėti iš ten, kur dabar yra. Įstrigome labai ilgam. Virginijus yra ne pirmas taip „tvarkomas“ žmogus. Ponia kai kur tiesiog kartojasi. Virginijaus garbei reikia pripažinti, kad nebuvo taip besipriešinančio nei vieno. Poniai visus jos super duper tekstus rašo žmogus, gaunatis už tai atlyginimą iš savivaldybės biudžeto. Virginijus rašo pats, nes yra iš tikrųjų baigęs vidurinę mokyklą. Gerbiu šį žmogų ir už drąsą, ir už raštingumą.

Comments are closed.