Ir vėl prie jūros

    Šiemet Bagaslaviškio vaikų dienos centrui sukanka 25 metai, kai vaikams ir jų tėveliams yra teikiamos socialinės paslaugos. Tą proga jau antrą kartą šiemet vaikams  buvo organizuota išvyka prie jūros. Birželio mėnesį vaikai ir dalis tėvelių ilsėjosi Jūrmaloje, o liepos 29-31 dienomis Bagaslaviškio vaikų dienos centro vaikai turėjo galimybę pabūti Palangoje, pakeliui aplankant pirmąjį Lietuvoje miniatiūrų parką „Babilono sodai“. Čia per 1 valandą galima buvo susipažinti su garsiais statiniais iš viso pasaulio: Afrikos, Azijos, Europos, Australijos. Parke stovi 21 skulptūra,  labai daug augmenijos, takelių. Išpuoselėti gėlynai, žymiausių pastatų miniatiūros bei rami aplinka paliko nepamirštamą įspūdį ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Visi norėjo fotografuotis prie Eifelio bokšto, sfinksų, piramidžių, Triumfo arkos, Koliziejaus ir kt.

  Po keletą minučių atvykta į Palangą. Įsikūrę viešbutyje „Vyturys“ su pilnu maitinimu, vaikai ir dvi vaikų mamos turėjo galimybę kiekvieną rytą  einant prie jūros grožėtis gamta, sutvarkyta Palangos miesto aplinka, įvairiaspalvėmis gėlėmis, Birutės parke ošiančiomis pušimis, kadagiais, ąžuolais, kita augmenija. Oras visas dienas buvo nuostabus, todėl ilgesnį laiko tarpą galima buvo leisti prie jūros. Iš vykusių 12 asmenų, prie jūros nebuvo pabuvoję tik vienas vaikas su mama. Berniukas, pamatęs jūrą, negalėjo ja atsidžiaugti. Jis jūrą apibūdino taip: „Jūra yra gera, žalsvai mėlynos spalvos, bangos su baltais krašteliais, galėtų būti dar labiau galingesnės, labai smagu maudytis“. Vaikams labiausiai patiko laiką leisti prie jūros, maudytis, šokinėti per bangas, rinkti kriauklytes, žaisti su smėliu. Aplankytas vienas iš gražiausių, turtingiausių parkų Lietuvoje – Birutės parkas, įkurtas grafo Felikso Tiškevičiaus rūpesčiu 1895-1898 m. Vaikai gėrėjosi kruopščiai sutvarkytais gėlynais, parke esančiomis skulptūromis, šimtametėmis pušimis, grafo F. Tiškevičiaus rūmais, kuriuose dabar veikia Gintaro muziejus, fontanais, rožynais, tvenkiniais, Birutės kalnu, nuo kurio atsiveria gražus reginys į jūrą. Aplankytas interaktyvus lietuviškų pasakų parkas, įsikūręs pušų paunksnėje Birutės parke. Čia yra pastatytos skulptūros lietuviškų liaudies pasakų motyvais. Vaikai klausėsi pasakų apie Eglę žalčių karalienę, apie 12 brolių juodvarniais lakstančiais, apie pupą ir kt. Vakare buvo klausomasi pučiamųjų orkestro atliekamų kūrinių Birutės parke įsikūrusioje rotondoje. Galima buvo išgirsti atliekamus kūrinius pagal tris programas, koncertas truko 1 val. Ir kaip nepraeiti Basanavičiaus gatve ir nepamatyti saulėlydžio ant  Palangos tilto, nepasiklausyti atliekamų dainų, nepamatyti  skulptūrų parko, kuriame stovi 28 skulptūros. Aplankyta Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia, fontanai.

   Už šią poilsinę-pažintinę kelionę vaikai, tėveliai, Dienos centro darbuotojos dėkoja VO „Gelbėkit vaikus“, Širvintų rajono savivaldybės administracijai, VšĮ „Keliaukime visi kartu“.

Bagaslaviškio vaikų dienos centro informacija

 

Daugiau: vilnonis pledas