Mūsų šeimos istorija

 / VIRGINIJUS SARPAUSKAS, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys nuo TS-LKD /

   Jau keli mėnesiai Širvintos gyvena dvejais, vienas kitam prieštaraujančiais teiginiais. Vieni iš kažkur žino, kad „Mūsų šeimos klinika“ jau užsidaro. Kiti priešingai – teigia žinantys, kad klinika kaip dirbo, taip ir dirbs. Girdžiu aš tas kalbas, ir girdžiu klausimus, ar girdžiu aš tas kalbas ir ką aš apie tai galvoju.

   O aš iš tiesų galvoju, kad savivaldybės gyventojams ir pacientams gyventi tokioje nežinioje nėra gerai, gal netgi priešingai – yra labai blogai.

   Bet kodėl tiek prielaidų ir spėjimų? Manau, kad, nebūna nieko be priežasties. Priežastis yra, ji subtili, todėl žinia nuteka ar nutekinama palaipsniui, kad tiek žmonės, tiek klinikos darbuotojai būtų šiek tiek pasiruošę.

   Mane kaip visada gelbsti įprotis viską žinoti ir suprasti. Šį kartą pateikiu savo numanymą, kažką tarp žinojimo ir spėjimo. Pradžiai pasiremsiu turimais dokumentais.

   2013m. sausio 31d. Širvintų rajono savivaldybės taryba, sprendimu Nr. 1-11, nusprendžia:

  1. Pritarti, kad atviro viešo konkurso būdu būtų išnuomotas UAB Širvintų vaistinei (juridinio asmens kodas 178263320) nuosavybės teise priklausantis ilgalaikis materialusis turtas – patalpos (plotas – 310,94m²) (toliau turtas), esančios adresu Vilniaus g. 43, Širvintos.
  2. Patvirtinti UAB Širvintų vaistinės ilgalaikio materialinio turto nuomos tvarkos aprašą (pridedama).

   Tvarkos aprašas:

  1. ILGALAIKIO MATERIALIOJO TURTO NUOMOS SĄLYGOS
  • Nuomininkui, pagerinusiam išsinuomotą turtą, už pagerinimą neatlyginama.
  • Jei nuomos sutartis buvo sudaryta trumpesniam nei 10 metų laikotarpiui, tai nuomos sutartį gali pratęsti įstatų nustatyta tvarka įgaliotas įmonės valdymo organas, neviršydamas bendro 10 metų termino.
  • Nuomininkui draudžiama be įgalioto įmonės organo leidimo:
  • 2. atlikti kapitalinio remonto arba rekonstravimo darbus (pagerinti turtą).
  1. SUTARTIES ATNAUJINIMAS:

– 13. Nuomininkui, pasibaigus bendram 10 metų nuomos laikotarpiui, sutartis nepratęsiama. Nuomininkas turi dalyvauti naujai paskelbtame nuomos konkurse.

2013m. kovo 18 d. UAB Širvintų vaistinė ir Oleg Isajenkov (toliau — nuomininkas) pasirašo ilgalaikio materialiojo turto nuomos sutartį Nr. S-2013-2.

2013m. kovo 28d. Širvintų rajono savivaldybės taryba, sprendimu Nr. 1-89, nusprendžia:

  • Sutikti, kad UAB Širvintų vaistinės nuomininkas Oleg Isajenkov (toliau — nuomininkas) atliktų rekonstrukciją ir kapitalinį remontą UAB Širvintų vaistinės patalpose, esančiose Vilniaus g. 43, Širvintose.
  • Nustatyti, kad rekonstrukcija ir kapitalinis remontas gali būti pradėti tik UAB Širvintą vaistinei ir nuomininkui pasirašius turto perdavimo ir priėmimo aktą.
  • Nustatyti, kad rekonstrukcija ir kapitalinis remontas bei su jų organizavimu ir įvykdymu susiję darbai gali būti atlikti tik nuomininko lėšomis.

  Jeigu trumpai, tai ką mes tikrai žinom, tai, kad:

  • Nuomos sutartis baigiasi 2023m. kovo 18d.
  • Nuomininkas kapitalinį remontą atliko savo lėšomis.
  • Nuomininkui, pagerinusiam išsinuomotą turtą, už pagerinimą neatlyginama.
  • Nuomojamų patalpų plotas 310,94m².
  • Nuomininkui, pasibaigus bendram 10 metų nuomos laikotarpiui, sutartis nepratęsiama. Nuomininkas turi dalyvauti naujai paskelbtame nuomos konkurse.

   Žmonės dažniausiai net neįsivaizduoja, kiek informacijos pateikia kalbėdami „puse lūpų“ ir kiek jos galima susirinkti iš viešosios erdvės. Turėdamas tiek dokumentus, tiek suprasdamas mūsų savivaldybės šio laikmečio specifiką, bandau nuspėti padėtį…

   Manau, kad tiek klinikos savininkai, tiek klinikos darbuotojai turi geležinę nuojautą, kad, netgi, jeigu ir dalyvaus naujame patalpų nuomos konkurse, tikrai nelaimės. Tiesiog nelaimės ir taškas.

  Aš lygiai taip pat turiu plieninę nuojautą, kad nelaimės esami klinikos savininkai to patalpų nuomos konkurso. Tiesiog nelaimės ir taškas.

  Būtent todėl, kad klinikos darbuotojai turi tokią geležinę nelaimėjimo nuojautą, klinikos darbuotojų gretos retėja.

  Bet tu, Karlai, pagalvok, patalpos pačiame miesto centre, 310,94m²., vieta įgyventa, viskas sutvarkyta, žmonės pripratę… Taigi, Karlai, aš spėju, turiu tokią plieninę nuojautą, kad busimieji laimingieji, jeigu tik dalyvaus patalpų konkurse, tai tikrai laimės. Tiesiog laimės ir taškas.

  Tiesiog, Karlai, šiose patalpose veiks kita klinika, bus kiti laimingi savininkai, kiti tikrieji galutinės naudos gavėjai. Turiu tokią plieninę nuojautą ir taškas.

  Nebūtinai tai bus šeimos medicinos centras. Visai gali būti, kad tai bus grožio chirurgijos, plastinės chirurgijos centras. Tiesiog turiu tokią nuojautą.

  Patalpų nuomos sutarties pabaiga jokiu būdu nereiškia, kad nustoja egzistuoti ir užsidaro UAB „MŪSŲ ŠEIMOS KLINIKA“. Klinika turi sutartį su ligonių kasomis. Ligonių kasos, gal spėju, gal žinau, apie klinikos veiklos nutrūkimą informacijos neturi. Manau, kad klinikos savininkai, turėdami nelaimėjimo nuojautą, jau tikrai ieško patalpų naujai nuomai ar ieško patalpų tiesiog nusipirkti. Galbūt, klinika veiklą tęs Širvintose, gal būt – ne. Širvintose rasti tokio paties dydžio patalpas nėra lengva, tiksliau beveik neįmanoma… Bet kokiu atveju, linkiu jiems sėkmės.

   Šiuo klausimu nebendravau nei su „savivaldybės vadovėmis“, nei su klinikos savininkais. Situacija subtili. Dalyvauti patalpų nuomos konkurse yra normalu. Bet kai turi geležinę nelaimėjimo nuojautą, dalyvauti konkurse nėra prasmės…

   Prašau mano nuomonę priimti, kaip spėjimą ir bandymą įvardinti tai, ko kitiems nėra kaip. Niekam nenoriu pakenkti. Jeigu turite kitokios informacijos, tai pasidalinkite.

 

 

 

 

   Redakcija nebūtinai sutinka su rubrikoje NUOMONĖ išreikšta pozicija. Už šioje rubrikoje skelbiamų publikacijų turinį, informacijos tikslumą atsako jų autoriai.

El.p.: info@krastozinios.lt

 

11 thoughts on “Mūsų šeimos istorija

  • 2022-08-19 at 11:21
    Permalink

    Papildau
    2014m. kovo 27d. Širvintų rajono savivaldybės taryba, sprendimu Nr. 1-88, nusprendžia:
    1. Sutikti, kad UAB Širvintų vaistinės nuomininkas Oleg Isajenkov perleistų savo
    nuomos teises ir pareigas, atsiradusias iš UAB Širvintų vaistinės ilgalaikio materialiojo turto nuomos
    sutarties Nr. S-2013-2, 2013 m. kovo 18 d. pasirašytos tarp nuomotojo UAB Širvintų vaistinės ir
    nuomininko Olego Isajenkovo.
    2. Nustatyti, kad visos išlaidos, susijusios su nuomos teisių ir pareigų, kylančių iš
    sutarties Nr. S-2013-2, perleidimu, apmokamos nuomininko lėšomis.
    3. įpareigoti UAB Širvintų vaistinės direktorių pasirašyti su UAB „Mūsų Šeimos Klinika”
    (įmonės kodas 303033492) papildomą susitarimą dėl sutarties Nr. S-2013-2 pakeitimo.

    Nieko keisto nėra, kad Daina Bliūdžiuvienė buvo klinikos veidas. Tai įprasta praktika.

  • 2022-08-17 at 17:46
    Permalink

    Skandinavai šioje srityje nuėjo iki tokio lygio, kad reikia gauti namo bendruomenės sutikimą išnuomoti butą būtent tam konkrečiam žmogui (kažin, ar visada tai gerai). O čia vos ne visas pirmas aukštas!

    Taigi, dėl namo gyventojų pastebėjimas labai geras. Bet, bet, bet… o ką veikia patys namo gyventojai? Kodėl mums jie turi rūpėti, o ypač jei niekuo nesiskundžia?

  • 2022-08-17 at 17:09
    Permalink

    Nr.2
    Meras, nieko nekonkretizuodamas, teigė, esą apžiūrėti gali visi, kas tik nori, tačiau kiti puse lūpų kalbėjo, kad viskas jau senokai nuspręsta – čia įsikurs naujas žinomos Širvintų medikės sveikatos centras.

    Tačiau kol nebuvo pasirašyta sutartis, kažką tvirtinti arba neigti būtų buvę neatsargu, todėl tą kartą posėdžio metu buvo priimtas tik vienas sprendimas – patalpas išnuomoti.

    Kovo 26 d. vykusio komitetų posėdžio metu meras patvirtino, kad nuomininkas atsirado, bet kokią veiklą jis ketina vykdyti patalpose niekas iš valdančiųjų viešai taip ir nepasidomėjo.

    Pirmoji šį klausimą iškėlė opozicijos lyderė Živilė Pinskuvienė: „Kaip jūs galit nežinoti, kam nuomojat? O kaip gyventojai? Ar nereikia jų informuoti?“

    Toks klausimas kyla jau vien todėl, kad būtent gyventojai susidurs su visomis papildomomis problemomis, jei naujojo nuomininko veikla bus nesuderinama su jų interesais. Kita vertus, jei kas nors atvirai žmonėms nepaaiškinama, natūralu, kad kyla ir klausimų, ir įtarimų.

  • 2022-08-17 at 17:08
    Permalink

    Kaip svetingai buvo sutiktas būsimas nuomininkas.
    2013-04-16
    Daugiabučio gyventojų nuomonė nerūpi?
    Turbūt daugelis, prieš išnuomodami savo turtą, stengiasi kuo daugiau sužinoti apie naująjį nuomininką. Ką jis planuoja veikti patalpose, tikriausiai, būna pirmasis į galvą šaunantis klausimas. Pasirodo, ne visada ir ne visiems.

    Štai prieš kurį laiką buvo iškeldinta Širvintų vaistinė. Miesto centre esančio daugiabučio namo pirmame aukšte liko laisvos patalpos, kurias nuspręsta nuomoti. Tuomet paaiškėjo, kad dar net nespėjus priimti sprendimo, patalpos jau buvo rodomos galimiems nuomininkams.

  • 2022-08-17 at 16:45
    Permalink

    Kas turėjo reikalų su mūsų valdžia žino, kokie šansai laimėti tiesą, kiek reikia paaukoti nervų ir sveikatos.

  • 2022-08-17 at 14:52
    Permalink

    Mes gi tokie. Spygaujam iš laimės dėl fontanų, gėlyčių, zviazdų. O bijom pareikalauti kokybiškų medicinos, švietimo paslaugų. O gal fontanai gydo? Neee. Tiesiog matėm, kaip paglostomi keliantys problemas

  • 2022-08-17 at 14:36
    Permalink

    O tai kur problema gauti gerus medikus? Pinigai gali viską. Tam tereikia politinės valios prasmingai paskirstyti savivaldybės biudžetą, Aišku, kai savivaldybės prioritetų sąraše medicinos nėra, tai ko norėti tada?

  • 2022-08-17 at 14:23
    Permalink

    Kad gydymo įstaiga patraukli būtų, reikia gerų medikų.

  • 2022-08-17 at 12:42
    Permalink

    Citata: “Kam žmonėms sveikatą gadinti? Eiti per teismus, jeigu kituose rajonuose galima vykdyti veiklą ir dar gauni pagalbą iš savivaldybės, ko nėra Širvintose”

    Nu, tai ir į sveikatą! Neikite. O kad viešai paburbėjote, tai kažkas pasikeitė, nuotaika nepabiuro, sveikata nuo to bent kiek pagerėjo?

    Mano požiūris toks: valstybinė medicina Širvintose turėtų būti tokia stipri, kad privačioms klinikoms liktų tik katino ašaros

  • 2022-08-17 at 11:32
    Permalink

    Tuoj pabėgs visi žmonės iš Širvintų. Mes neturėsime nei gydytojų, nei mokytojų, nei verslininkų, išskyrus prekybos centrus, vaistines, kurie iš žmonių pasiima visus pinigus, didinant kainą.
    Kam žmonėms sveikatą gadinti? Eiti per teismus, jeigu kituose rajonuose galima vykdyti veiklą ir dar gauni pagalbą iš savivaldybės, ko nėra Širvintose.
    Širvintų savivaldybė yra didelis vaikų darželis. “Auklėtojos”, kurios auklėja rajono žmones (pranešimus rašo įvairioms institucijoms) stovi, net vienodai kojas išmeta.
    Talentas!!!!!!!

  • 2022-08-17 at 10:29
    Permalink

    Koks čia mūsų visų interesas?
    Jei privati įmonė – UAB „MŪSŲ ŠEIMOS KLINIKA“ – mano, kad yra pažeidžiami įstatymai, ko tyli? Ar mes turime už ją kovoti, ginti jos interesus?
    Mane be proto nervina situacijos, kai kažkas paburba, pasiskundžia kaip skriaudžia valdžia, kokie neteisingi konkursai… ir net nedalyvauja tuose konkursuose.
    Ruoškis, dalyvauk. Jei kažkas negerai su konkursu, teik apeliacijas aukštesnėms institucijoms, informuok visuomenę.
    Turiu teisę taip kalbėti ir moralizuoti, nes kalbu iš savo patirties. Teko laimėti ginčą dėl valstybinės institucijos neteisingo konkurso surengimo. Valstybinės įstaigos geranoriškai padeda. Aišku, jei kreipiesi…

Comments are closed.