Gyvulių ūkio Etikos komisija. Melavo.

/ VIRGINIJUS SARPAUSKAS, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys nuo TS-LKD /
   Tikriausiai daugelis prisimenate Tiriamosios žurnalistikos centro „Siena“ 2022 04 18 tyrimą „Jonas ir generolas: kas sieja Joną Pinskų ir Rusiją“
   Po dviejų savaičių, gegužės 3 d., LNK televizijos laidoje „KK2“, Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė pasakė, tai, ką pasakė:
• „Jis (Š.Černiauskas) yra eilinis pilietis, renkantis su skambiom antraštėm iš žmonių pinigus. Ir, pavyzdžiui, 10 tūkstančių žmonių, peržiūrėję šią pasaką – galėčiau taip pavadinti – surinkęs po 3 eurus, uždirbo 30 tūkstančių eurų“.
• „Tai galima pavadinti – legalus reketas iš žmonių, su skambiom antraštėm ir šmeižiančia informacija“.
  Merės teiginiuose Tiriamosios žurnalistikos centro „Siena“ tyrimas „Jonas ir generolas“ ne kartą vadinamas „pasaka“ , neva tyrimo turinys buvo išsigalvotas.
  Jūsų patogumui, nuoroda į aukščiau minėtą „KK2“ siužetą: KK2: Pinskus ir generolas (lnk.lt)
  Taigi, siūlau pradžiai pasižiūrėti šią laidą, ir ypatingai atkreipti dėmesį į laiko intervalus „02.51 – 03.06“ ir „08.52 – 09.00“ . Tiek žodžiu, tiek lentelėje apačioje rašoma: „Živilė Pinskuvienė. Širvintų merė, J.Pinskaus žmona“.
  žurnalistas Šarūnas Černiauskas reaguoja į merės pasakytus žodžius ir siūlo juos paneigti. Terminą pratęsia. Bet merė nereaguoja.
2022 m. gegužės 10 d. Šarūnas Černiauskas kreipiasi į Širvintų rajono savivaldybės tarybos Etikos komisiją:
  „Kreipiuosi su oficialiu skundu dėl merės Živilės Pinskuvienės viešai paskleistų žinomai melagingų ir šmeižikiškų teiginių apie mane, žurnalistą Šarūną Černiauską, ir mano vadovaujamą žiniasklaidos
  priemonę, tiriamosios žurnalistikos centrą “Siena”. Prašau sprendimą dėl šiame skunde nurodyto merės elgesio atitikties Politikų elgesio kodeksui tyrimo priimti ne vėliau nei per 10 dienų nuo šio skundo gavimo, kaip tai apibrėžia jau minėtas kodeksas. Apie sprendimą, laikantis kodekso
reikalavimų, prašau informuoti ne vėliau nei per 10 dienų nuo skundo gavimo. Atsakymą prašau pateikti elektroniniu paštu“
  Nuolat skaitau tai, ką rašo „Siena“ ir žurnalistas Šarūnas Černiauskas. Visad atkreipdavau dėmesį, į partnerių ir bendraautorių gausą. Ruošiuosi gegužės 7 dienos posėdžiui. Savo ir jūsų patogumui:
  „Siena“ prisijungė prie geriausius tiriamosios žurnalistikos atstovus iš viso pasaulio vienijančios organizacijos „Global Investigative Journalism Network“. Organizacija vienija daugiau kaip 235 žiniasklaidos organizacijas iš 89 valstybių.
  „Siena“ – vienintelis Pandora Papers partneris Lietuvoje.
  „Siena“ – vienintelis #RussianAssetTracker partneris Lietuvoje.
  „Siena“ bendradarbiai, bendraautoriai, tyrimų partneriai:
  „OCCRP“, „Meduza.io“, „Slidstvo.info“ (Ukraina), „Re:Baltica“ (Latvija), „Fundacja Reporterów“ (Lenkija), „Eesti Päevaleht“ (Estija), YLE, „Re:Baltica“ (Latvija), „Nothing Personal“ (Latvija), „Scanner Project“, „Vice World News“, „Okredo“, „Belarusian Investigative Center“, „Kiberpartizan“, „profil“ (Austrija), „Oštro“ (Kroatija), SVT (Švedija), „Uppdrag granskning“ (Švedija), „Fundacja Reporterów“ Lenkija, „The Daily Beast“, „Dossier“, „ARD“, „Delfi.ee“, „Eesti Ekspress“ (Estija), Danijos televizija TV2.
  Taip, pat jūsų patogumui, Etikos komisija visu gražumu:
  Janina Pažusienė. Tarybos narė. Etikos komisijos pirmininkė. Merės Živilės pavaduotoja. Merės Živilės komitetas. “Širvintų kraštas” vien tik teigiami atsiliepimai. Labai geras žmogus.
  Virginijus Daugėla. Tarybos narys. Etikos komisijos pirmininko pavaduotojas. Merės Živilės komitetas. “Širvintų kraštas” vien tik teigiami atsiliepimai. Labai geras žmogus. Virginijaus žmona Vaiva Daugėlienė yra savivaldybės įmonės UAB “Širvintos verslui ir laisvalaikiui” direktorė. Vaiva 2015m. kandidatavo su merės Živilės Darbo partijos sąrašu. Taip pat labai geras žmogus.
  Vilma Bartusevičienė. Tarybos narė. Merės Živilės komitetas. “Širvintų kraštas” vien tik teigiami atsiliepimai. Labai geras žmogus. Vilmos vyras Saulius Bartusevičius. Ukmergės rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs balsų pirkimo bylą, dėl kurios mero rinkimų rezultatai 2015 m. kovą buvo anuliuoti, nustatė, kad kaltinamieji Saulius Bartusevičius ir Arūnas Šarmavičius kartu organizavo trukdymą asmeniui realizuoti teisę rinkti. Kitaip pasakius pirko balsus Živilės naudai. Taip pat labai geras žmogus.
  Marijanas Bylinskis. Tarybos narys. Merės Živilės komitetas. Labai geras žmogus.
  Anna Kuznecovienė. Tarybos narė. Opozicija. LSDP Širvintų skyriaus pirmininkė. Labai geras žmogus.
  Virginijus Sarpauskas. Tarybos narys. Opozicija. TS-LKD Širvintų skyriaus pirmininkas.
  „Nepriklausomi“ visuomenės atstovai. Seniūnaitės:
  Violeta Naraškevičienė, Juodonių seniūnaitijos seniūnaitė. 2019 m. kandidatavo su merės komitetu. “Širvintų kraštas” vien tik teigiami atsiliepimai. Labai geras žmogus.
  Valda Gujytė, Alionių seniūnaitijos seniūnaitė. Šimtmečio širvintiškė – „Merės Živilės medalio nominantė“. “Širvintų kraštas” vien tik teigiami atsiliepimai. Labai geras žmogus.
  Zofija Drėgvienė. Liukonių seniūnaitijos seniūnaitė. Lietuvos regionų partijos Etikos komisijos narė. “Širvintų kraštas” vien tik teigiami atsiliepimai. Stebėtoja 2016m. Seimo rinkimuose nuo “Partija Tvarka ir teisingumas”. Labai geras žmogus.
*******************************************************************
  2022 metų gegužės 17 dienos Etikos komisijos posėdis prasidėjo taip:
  Janina Pažusienė: Prieš pradedant svarstyti pagrindinį ir vienintelį darbotvarkės klausimą, tai noriu paprašyti, kad balsuotumėt dėl mano nusišalinimo nuo svarstomo klausimo, nes esu tiesiogiai pavaldi Širvintų rajono savivaldybės merei. Tai kas „UŽ“, tai, kad galėčiau nusišalinti nuo svarstomo klausimo?
   Visi aštuoni Etikos komisijos nariai pritaria nusišalinimui.
  Janina Pažusienė: Vienbalsiai. Dėkoju. Toliau Etikos komisijos posėdį tęs tarybos narys ir pirmininko pavaduotojas Virginijus Daugėla.
  Virginijus Daugėla: Taigi, laba diena dar kartą visiem. Darbotvarkėje turim vieną klausimą, ir … kviečiu pasisakyti tuo klausimu.
  Pirmą sekundę ranką kelia Zofija Drėgvienė, sekančią – Vilma Bartusevičienė.
  Neiškentęs klausiu: Tai gal klausimą pristatyti reikia? Perskaityti, įvardinti, kokios pretenzijos reiškia Šarūnas Černiauskas.
  Zofija Drėgvienė: Tai visi pasiskaitė…
  Valda Gujytė: Mes gi turėjom..
  Virginijus Daugėla: Čia mano skaitymo įgūdžius, sakyčiau, ne labai vieta tikrinti. Vienam klausime buvo… gerbiamo žurnalisto… tiktai nelabai suprantu, kodėl Širvintų rajono savivaldybės etikos komisijai… Laidą turbūt visi matėm, TAIP (Drėgvienė), galėjom pasižiūrėti pakartotinai, ką čia dar pristatinėt?
  Vis nerimstanti Zofija Drėgvienė: Aš noriu pasisakyti. Šituo klausimu prieš posėdį labai ruošiausi, labai atidžiai perskaičiau skundą, ir laidą peržiūrėjau, aš galvoju, kad šitas skundas yra neteisėtas. Šiaip, galima sakyti, merė tai buvo tada laidoj ne kaip merė, buvo tiesiog kaip žmogus, atstovavęs save ir savo šeimą. O tai, kad aš nematau čia jokio, jokio pagrindo savivaldybei, kaip žmogų jį svarstyti etikos komisijoje. Tai tiesiog čia aš išanalizavus, tik galvoju, kad čia jeigu turi žmogus kažkokį tai nuoskaudą, tai turėtų teisminiu keliu, nes ne kaip su mere, bet kaip su žmogum, kaip su Pinskuvine jisai turėtų išriški tuos reikalus. Aš žinau, prisimenu tokį atvejį, kad irgi mūsų vienas irgi narys, kažkada irgi, nesakysiu pavardę, vieko, bet aš prisimenu, kaip, irgi, toks analogiškas buvo pavyzdys. Kad irgi buvo įžeidęs žurnalistą, ir vyko diskusija, ir jie tada irgi, mes siūlėm, kad teismo keliu jie turi spręst. Ir merė dabar, aš neįsivaizduoju, kaip merei, toks… atsiprašymas iki dvidešimto turi būti, kažkoks tai jo pagal jo redagaciją. Nu tai aš tiesiog, nu kaip aš… šiuo atveju žiūriu ne kaip į merę, bet kaip į ŽMOGŲ. Ir laidoj ji dalyvavo ne kaip Širvintų rajono merė, bet tiesiog, kaip PINSKUVIENĖ. Tai, kaip Pinskuvienė ir Černiauskas turėtų santykius aiškintis teismuose. O ne šitoj mūsų komisijoj. Mano tokia nuomonė.
  Raktiniai veikėjai ir žodžiai:
  Zofija Drėgvienė, Lietuvos regionų partijos Etikos komisijos narė: Ir laidoj ji dalyvavo ne kaip Širvintų rajono merė, bet tiesiog, kaip PINSKUVIENĖ.
  Virginijus Daugėla: Čia geras klausimas. Va, būtent, kad aš NIEKUR NEGIRDĖJAU, kad… Laidoj, laidoj, va būtent, nežinau… Laidoj aš NIEKUR NEGIRDĖJAU  ŽODŽIO APIE ŠIRVINTŲ RAJONO MERĘ.
  Zofija Drėgvienė: TAIP, TAIP, NIEKUR.
  Tai tik „Tikroviškos pasakos“ pradžia. Tęsinys tikrai bus. Laukite.
  P.S. Pasisakymų teksto kalbos stilius liko originalus.

Redakcija nebūtinai sutinka su rubrikoje NUOMONĖ išreikšta pozicija. Už šioje rubrikoje skelbiamų publikacijų turinį, informacijos tikslumą atsako jų autoriai.

El.p.: info@krastozinios.lt

3 thoughts on “Gyvulių ūkio Etikos komisija. Melavo.

  • 2022-08-22 at 09:35
    Permalink

    Tegyvuoja Širvintų turgus, tegyvuoja Širvintų ligoninė!!!!! Vaizdai “NUOSTABŪS”. Kaip tik tinka 2022 metams.
    Jeigu už nuotraukas mokami pinigai, kaip teigia Živilė, tai jinai daug uždirba. Nes nuotraukų jos yra daug, daug ir užsimerkus, ir atsimekus ir stovinti ir gulinti. Įdomu pagal ką jinai dirba iš VMI gautą pažymą, veslo liudijimą ar be nieko?
    Kodėl 2022 m. jokie darbai rajone nevydomi, ar ponia pavargo dirbti nuo 2015 m., ar milijonų neduoda.
    Jinai per visą savo nugyventą amžių savarankiškai niekur nedirbo. SUNKU, SUNKU DIRBTI!!!!!!!!!

  • 2022-08-21 at 20:33
    Permalink

    Ne ne ne. Laidoje nedalyvavo nei merė, nei Pinskuvienė. Dalyvavo dvikojis primatas, priklausantis hominidų šeimai ir žinduolių klasei

    Nuotaiką pakėlė. Tik kas iš to? Ką tai keičia? Prirašyta buvo nežinia kiek tų straipsnių, komentarų dar daugiau. Kas pasikeitė? Kokie rezultatai? Kokios išeitys? Ką vietoj to KONKREČIAI siūlote?

  • 2022-08-21 at 15:21
    Permalink

    Viskas gerai. Širvintiškiai “nuo ausies iki ausies” šypsosi FB platybėse. FB troliai rašo, kad ponia jau beveik prezidentė, bet konservai neleis…Ponios aplinkos žmonės apsiprato su nuolatiniu įvairiapusiu komfortu (darbo vietos saviems, savų verslui žalia švieselė ir pan.) ir mano, kad taip ir turi būti amžinai. Ponia kritikuojama tik savo butų ar namų virtuvėse. Na, esame kaip buvusios politinės epochos reliktas…

Comments are closed.