O čia čia, o pa pa – į mokyklėlę!

   Artėjant naujiesiems mokslo metams, kuomet į mokyklas sugrįš vasarą atostogavę vaikai, ypatingas dėmesys turi būti skiriamas kelių eismo taisyklių laikymuisi, kuomet gatvėse, keliuose pasirodys vis daugiau jaunųjų eismo dalyvių, rytais skubančių į mokyklas, o po pamokų į namus ar būrelius.
    Prisiminkime ir pasikartokime saugaus elgesio kelyje taisykles. Suaugusieji turi rodyti tinkamą pavyzdį vaikams: stengtis eiti per pėsčiųjų perėją (einant per perėją ar vairuojant automobilį nekalbėti mobiliu telefonu, nerašyti žinučių). Tiek suaugę, tiek vaikai privalo naudoti saugos priemones: atšvaitus, ryškiaspalves limenes su šviesą atspindinčiais elementais, saugos diržus, saugos kėdutes. Suaugusieji neturi leisti nepilnamečiams, neturintiems atitinkamo amžiaus, vairuoti tam tikros rūšies transporto priemonių (dviračių, mopedų, motociklų ar net automobilių). Pirkdami vaikui dviratį turėtų nupirkti ir šalmą, suaugusieji turėtų prižiūrėti, kad vaikas (dviratininkas) šviesiuoju paros metu, dėvėtų ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būtų įjungti dviračio atitinkamos šviesos žibintai ir būtinai segėtų saugos šalmą (privalomą nepilnamečiams).
    Raginame ir vairuotojus, ir pėčiuosius būti dėmesingais, atidžiais ir tolerantiškais vieni kitiems.
‼️Informuojame, kad prasidėjus mokslo metams, policijos pareigūnai vykdys prevencines priemones, skirtas eismo saugumui ir viešąjai tvarkai užtikrinti:
✅ypatingą dėmesį skirs prie mokyklų esančioms pėsčiųjų perėjoms;
✅prie mokyklų (prieš pamokas), organizuos trumpalaikius reidus, skirtus transporto priemonėms tikrinti, kurias vairuoja moksleiviai, taip pat kuriomis į mokyklas vežami vaikai, (saugos diržų, saugos kėdučių naudojimas);
✅Taip pat bus skiriama daugiau dėmesio toms vietoms, kuriose gali linksmintis, girtauti (svaigintis) nepilnamečiai ir kiti asmenys.
✅Vykdydami prevencinę, šviečiamąją veiklą pasitelksime jaunuosius policijos rėmėjus, nepriekaištingą reputaciją turinčius visuomenės (bendruomenės) narius!
❗️Bendruomenės pareigūnės👮‍♀️👮‍♀️ pradinių klasių moksleivius kviečia atvykti į Saugaus eismo klasę, Širvintose “Atžalyno“ progimnazijos patalpose, įtvirtinti saugaus eimo žinių ir įgūdžių. Į pamokėles Saugaus eismo klasėje galima registruotis telefonais
8 676 23823 ir 8 687 24154.
   Nepamirškime, kad kiekvienas esame atsakingas už savo elgesį kelyje!
Širvintų r. Policijos komisariato informacija