Operacija Živilė ne Merė ir kiti Etikos komisijos nuotykiai

/ VIRGINIJUS SARPAUSKAS, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys nuo TS-LKD)

   Primenu istorijos pradžią.

   Šių metų gegužės 3 d., LNK televizijos laidoje „KK2“, Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė pasakė, tai, ką pasakė:

  • „Jis (Š.Černiauskas) yra eilinis pilietis, renkantis su skambiom antraštėm iš žmonių pinigus. Ir, pavyzdžiui, 10 tūkstančių žmonių, peržiūrėję šią pasaką – galėčiau taip pavadinti – surinkęs po 3 eurus, uždirbo 30 tūkstančių eurų“.
  • „Tai galima pavadinti – legalus reketas iš žmonių, su skambiom antraštėm ir šmeižiančia informacija“.

   Merės teiginiuose Tiriamosios žurnalistikos centro „Siena“ tyrimas „Jonas ir generolas“ ne kartą vadinamas „pasaka“ , neva tyrimo turinys buvo išsigalvotas.

„KK2“ laida: KK2: Pinskus ir generolas (lnk.lt)

  Laidoje  „02.51 – 03.06“min. ir „08.52 – 09.00“ min. tiek žodžiu, tiek lentelėje apačioje rašoma: „Živilė Pinskuvienė. Širvintų merė, J.Pinskaus žmona“.

   Ruošiausi gegužės 17 dienos Širvintų rajono savivaldybės tarybos Etikos komisijos posėdžiui, bet netikėjau, kad jis įvyks. Maniau, kad „dėl asmeninių priežasčių“ nedalyvaus daugiau nei pusė narių ir nebus daugumos. Bet prie nuotolinio posėdžio prisijungė visi nariai. Tai kilo klausimas, ką sumanė, juk negali būti, kad imsim taip ir svarstysim. Bet ilgai laukti nereikėjo. Patiems kantriausiems per penkias minutes iš atminties papasakosiu, kaip vyko Etikos posėdis, o skubantiems pasakysiu, kas „Živilė ne Merė“…

    P.S. Apie komisijos sudėtį ir kitus niuansus galima pasiskaityti dar ir čia: Gyvulių ūkio Etikos komisija. Melavo. – Krašto žinios (krastozinios.lt)

************************************************

2022m. gegužės 17d. Etikos posėdžio prisiminimai

Janina Pažusienė: Tai, prieš pradedant posėdį gal paisžymėsiu, kas dalyvauja. Janina Pažusienė yra, pavaduotojas Virginijus Daugėla yra, Vilma Bartusevičienė yra, Marijano Bylinskio kol kas nėra, Zofija Drėgvienė yra, Valda Gujytė yra, Anna Kuznecovienė yra, Violeta Naraškevičienė yra ir Virginijus Sarpauskas yra. Tai iš devynių komisijos narių dalyvauja aštuoni. Tai gerbiami Širvintų rajono savivaldybės Etikos komisijos nariai, šiandien pradedame 2022m. gegužės 17d. posėdį. Posėdžio darbotvarkėje yra numatytas vienas klausimas. Tai dėl 2022m. gegužės 11d. gauto, registracijos numeris 12-2607 nagrinėjimo. Tai, jeigu galima, prabalsuokime. Kas „UŽ“, kad būtų patvirtinta darbotvarkė?

Visi balsuoja „UŽ“.

Janina Pažusienė: Vienbalsiai. Ačiū. Prieš pradedant svarstyti pagrindinį ir vienintelį darbotvarkės klausimą, tai noriu paprašyti, kad balsuotumėt dėl mano nusišalinimo nuo svarstomo klausimo, nes esu tiesiogiai pavaldi Širvintų rajono savivaldybės merei. Tai kas „UŽ“, tai, kad galėčiau nusišalinti nuo svarstomo klausimo?

Visi aštuoni Etikos komisijos nariai pritaria nusišalinimui.

Janina Pažusienė: Vienbalsiai. Dėkoju. Toliau Etikos komisijos posėdį tęs tarybos narys ir pirmininko pavaduotojas Virginijus Daugėla.

Virginijus Daugėla: Taigi, laba diena dar kartą visiem. Darbotvarkėje turim vieną klausimą, ir … kviečiu pasisakyti tuo klausimu.

Pirmą sekundę ranką kelia Zofija Drėgvienė, sekančią – Vilma Bartusevičienė.

Virginijus Sarpauskas: Tai gal klausimą pristatyti reikia? Perskaityti, įvardinti, kokios pretenzijos… reiškia Šarūnas Černiauskas.

Zofija Drėgvienė: Tai visi pasiskeitė…

Valda Gujytė: Mes gi turėjom..

Virginijus Daugėla: Čia mano skaitymo įgūdžius, sakyčiau,  ne labai vieta tikrinti. Vienam klausime buvo… gerbiamo žurnalisto… tiktai nelabai suprantu, kodėl Širvintų rajono savivaldybės etikos komisijai… Laidą turbūt visi matėm, TAIP (Drėgvienė), galėjom pasižiūrėti pakartotinai, ką čia dar pristatinėt?

Vis nerimstanti Zofija Drėgvienė: Aš noriu pasisakyti. Šituo klausimu prieš posėdį labai ruošiausi, labai atidžiai perskaičiau skundą, ir laidą peržiūrėjau, aš galvoju, kad šitas skundas yra neteisėtas. Šiaip, galima sakyti, merė tai buvo tada laidoj ne kaip merė, buvo tiesiog kaip žmogus, atstovavęs save ir savo šeimą. O tai, kad aš nematau čia jokio, jokio, jokio pagrindo savivaldybei, kaip žmogų jį svarstyti etikos komisijoje. Tai tiesiog čia aš, išanalizavus, tik galvoju, kad čia jeigu turi žmogus kažkokį tai nuoskaudą, tai turėtų teisminiu keliu, nes ne kaip su mere, bet kaip su žmogum, kaip su Pinskuvine jisai turėtų išriški tuos reikalus. Aš žinau, prisimenu tokį atvejį, kad irgi mūsų vienas irgi narys, kažkada irgi, nesakysiu pavardę, nieko, bet aš prisimenu, kaip, irgi, toks analogiškas buvo pavyzdys. Kad irgi buvo įžeidęs žurnalistą, ir vyko diskusijos, ir jie tada irgi, mes siūlėm, kad teismo keliu jie turi spręst. Ir merė dabar, aš neįsivaizduoju, kaip merei, toks… atsiprašymas iki dvidešimto turi būti, kažkoks tai jo pagal jo redagaciją. Nu tai aš tiesiog, nu kaip aš… šiuo atveju žiuriu ne kaip į merę, bet kaip į ŽMOGŲ. Ir laidoj ji dalyvavo ne kaip Širvintų rajono merė, bet tiesiog, kaip PINSKUVIENĖ. Tai, kaip Pinskuvienė ir Černiauskas turėtų santykius aiškintis teismuose. O ne šitoj mūsų komisijoj. Mano tokia nuomonė.

Anna Kuznecoviekė kelia ranką…

Valda Gujytė: Aš irgi pritariu tam.

Violeta Naraškevičienė: Taip, kartu turėtų aiškintis, tarpusavy…

Anna Kuznecoviekė vis dar kelia ranką…

Vilma Bartusevičienė: Žinokit, jeigu galima, Vilma Bartusevičienė, pasisakysiu. Sveiki visiem. Tai aš irgi lygiai taip pat jum paantrinsiu, ( akys į stalą) kad mūsų komisija nėra asmenų ir garbės, orumo gynimo subjektas kažkoks. Ane? Pasiskaitykim visi ir tiesiog turbūt visi žinom (akys į stalą…) kad, 2021 metais Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra parengusi tokius metodus ir rekomendacijas, kad dėl garbės ir orumo įžeidimo… mūsų komisija tikrai neturėtų svartyti tokių dalykų.

Zofija Drėgvienė: Aš tai irgi pritariu… Čia yra dviejų žmonių asmeninis reikalas.

Vilma Bartusevičienė: Tokio pobūdžio skundai tai čia yra tikrai ne etikos komisijos darbas. Juo labiau,kad mes dar neturim nei įgaliojimų, nei kažkokių galių išsiaiškinti, ar tikrai ten buvo tik taip, ar anaip, ar apšmeižta, ar neapšmeižta.

Anna Kuznecoviekė ir vėl kelia ranką…

Zofija Drėgvienė: Mes tokį apvyzdį gi mes turėjom kažkada gi svarstėm tikrai, buvo irgi… analogišką.

Virginijus Daugėla: Ačiū labai. Matau Anna nori pasisakyti, prašau.

Anna Kuznecoviekė: Jo… Mano klausimas… Sveiki visi dar kartelį su kuo nepasisveikinau. Būtų vienas klausimas ir viena pasiūlymas. Laidoje merė buvo pristatoma, kaip merė, ar kaip pilietė Živilė Pinskuvienė?

Zofija Drėgvienė: Nu, tai čia žurnalistas taip pristatė.

Virginijus Daugėla: Čia geras klausimas. Va, būtent, kad aš NIEKUR NEGIRDĖJAU, kad…

Anna Kuznecovienė: Ne, bet tai čia kabliukas ir yra, ties kuriuo jisai kabinasi.

Virginijus Daugėla: Laidoj, laidoj, va būtnet, nežinau… Laidoj aš NIEKUR NEGIRDĖJAU ŽODŽIO APIE ŠIRVINTŲ RAJONO MERĘ.

Zofija Drėgvienė: TAIP, TAIP, NIEKUR.

Virginijus Daugėla: Ir aplamai, aš negirdėjau nė vieno klausimo, ten, nu, čia žurnalistų kažkokios tai, tos, technologijos, klausimą girdim, ir girdim trumpą atsakymą ir netgi net ne visa atsakymą. Vat, o, kas krito vat to, žurnalisto laidoje, kad irgi ten faktai, pavyzdžiui penkių metų senumo įdėti, paskui naujesni. Datos kažkaip tai išnyksta. Nu, tokia migla, nežinau.

Keliu ranką, bet…

Zofija Drėgvienė: Peržiūrėjus laidą, ten, nežinau… (purto galvą)

Virginijus Daugėla: Atsiprašau. Dabar, Anna dar pasiūlymą turėjot. Ar aš nežinau, ar aš atsakiau į klausimą?

Anna Kuznecovienė: Jo, ne visai, tiesą sakant, prisipažinsiu, tos laidos nežiūrėjau. Bet būtinai peržiūrėsiu ir, nes man įdomu, kaip buvo pristatoma merė. Ir, jeigu merė buvo pristatyta, tai tokiu atveju, yra pagrindas skundui, kaip etikos komisijoj mūsų. Ir tada reikėtų kviestis abi puses ir sušaukti dar vieną posėdį, kviesti abi puses ir išklausyti abiejų nuomonių. Taip būdavo prieš tai kadencijoj, tai būdavo eilinė praktika, kad išklausomos abidvi pusės ir tada nusprendžiama, kažkokį priima sprendimą komisija.

Virginijus Daugėla: Nu, aš sakyčiau, čia truputėlį jau teismo prerogatyva.

Zofija Drėgvienė: Ne… Netelpa į rėmus…

Anna Kuznecovienė: Na bet teismo kaip ir… Kaip Vidmantas Mateika buvo Etikos komisijos pirmininkas, tai tikrai pas mus labai išsamiai ir gausiai vykdavo posėdžiai, su visais kaltinamaisiais ir kaltinamieji buvo ir kaltinantys buvo, ir tikrai po dvi, tris valandas vykdavo posėdžiai. Ir išklausomos visos pusės.

Zofija Drėgvienė: Bet ne toks atvejis. Čia tiesiog.

Vilma Bartusevičienė: Pasakykit, prašom, ar reikia…

Anna Kuznecovienė: Aš suprantu, nes mes kaltinam merę, bet žiūrėkim dabar į patį faktą ir pačią esmę, kaip mes, kaip komisija atrodysim. Aš suprantu, kad tai yra nepatogumas, mes svarstome merę. Aišku, jeigu mes svarstytume Kuznecovienę ar Sarpauską… tai būsų visiškai vienodai.

Virginijus Daugėla: … Anna, aš atsiprašau,

Zofija Drėgvienė: Į pievas…

Anna Kuznecovienė: na, čia visiškai ne į pievas…

Virginijus Daugėla: Aš supratau jūsų mintį. Jeigu galima, aš pasisakysiu. Anna, aš supratau jūsų mintį. Bet mes tikrai ne taikdarių komisija. Mes esam, kaip… vadinkim, tos Etikos. Tai, mes sprendžiam, ar … Dabar iš viso, turim nuspręsti, labai lakoniškai, ar mes įmamės tirti tuo atveju, čia taikyti, tai aš nemanau, kad mes imsimės. Tiesiog, mes turim nuspręsti šiandieną, ar mes tirsime šį atvejį, šį skundą, ar mes atsakysime, kad netirsime, kad prašau kreiptis į teismą, ar į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją.

Vilma Bartusevičienė: Vienareikšmiškai, kad mes tikrai neturim tokių galių tirti …

Zofija Drėgvienė: Netirsim…

Virginijus Daugėla: Gal dar kas nors nori pasisakyt?

Virginijus Sarpauskas: Tai būtinai. Dabar žiūrėkit. Visą tą, visą kontekstą. Ar žynot, su kokiais tyrimo centrais bendrauja Šarūnas Černiauskas? Ar bent įsivaizduojat, ar pasidomėjot? Kokio tai rango yra žurnalistas? Pasaulyje pripažintas. Ar pasidomėjot? Tai, va…

Virginijus Daugėla: Aš pasidomėjau. Ir man jisai įspūdžio nesukėlė…

Virginijus Sarpauskas: Prašau, prašau menęs nepertraukinėti pirmiausia…

Virginijus Daugėla: Palaukit, jūs klausiate, tai jeigu norite atsakymo, TAI PATYLĖKIT.

Virginijus Sarpauskas: Tai siūlai man patylėti?

Virginijus Daugėla: Jeigu norit pasikalbėt, aš tylėsiu.

Virginijus Sarpauskas: Pavaduotojau, man siūlai patylėti? Prašu užfiksuoti.

Virginijus Daugėla: Aš nesiūlau ir ne tujinu.

VirginijusSarpauskas: …neduoda pasisakyti…

Virginijus Daugėla: Žiūrėkit.

Zofija Drėgvienė: Mes žinome apie tą Černiauską, mum nereikia…

Virginijus Daugėla: Tai jūs norite atsakymo, ar nenorite? Jeigu nenorite atsakymo, aš tyliu. Prašau pasisakyti.

VirginijusSarpauskas: Pirmiausia, meras tampa meru, tada, kai prisiekia, nuo to momento iki, kol kadencija pasibaigia. Dieną, naktį, be jokių pertraukų. Jis yra valstybės tarnautojas. Ar skaitėt, ką siūlo nagrinėti? Kuo turi vadovautis meras, tarybos narys ir valstybės tarnautojas? Ką mes nagrinėsim? Jis pagarbiai pasielgė su žmogum, Šarūnu Černiausku, su žurnalistu? Ar merė turėjo nuosavybės teise portalą? Ar žino, kaip elgtis, kas yra žurnalistika? Tai, va. Ar jinai paneigė? Jai buvo pasiūlyta paneigti. Pratesė terminą du kartus. Ar jinai pasinaudojo vieša erdve, ar paneigė savo žodžius? Ar pateikė papildomus faktus, kad, reiškiasi, Šarūnas Černiauskas užsiima reketu? Tai, įsivaizduokim dabar, išverskim į anglų kalbą, ir išsiūskim visiem Šarūno Černiausko ir „Sienos“ tyrimų centro bendradarbiams, kad Šarūnas Černiauskas yra reketininkas. Ir šitą Etikos komisija neatsiima paneigti. Tai, mes nagrinė…

Virginijus Daugėla: Klausykit,

Zofija Drėgvienė: Nenagrinėsim.

Vilma Bartusevičienė: Mes netrime tokių galių…

Virginijus Daugėla: Gerbiamas Virginijau, apie reketą aš jums pasakysiu. Aš turiu patirties iš Lenkijos. Tarp 2010 ir maždaug 2020 metų, Lenkijoje buvo išplatinta eilė straipsnių nuo kurių nukentėjo visai nekaltos įmonės. Bet čia konkrečiai apie įmones buvo. Aš nenoriu siet konkrečiai, tai po to lenkai priėmė atitinkamus įstatymus, ir baigėsi. Bet Lenkijoje, būtent tai nebuvo pavadinta reketu, bet jie ten kažkokį tai rado kitą terminą. Tai tik tiek, čia komentaras. Dėl reketo. Toliau dar ką nors?

VirginijusSarpauskas: Tai nagrinėjam, ar ne? Yra tekstas, kuriuos prašo patvirtinti arba…

Virginijus Daugėla: Klausykit, mes dabar, mes turim nuspręsti, ar mes imam nagrinėti, ar ne? Tai aš supratau, kad gerbiamas Virginijus Sarpauskas jau pasisakė, ačiū labai. Dar kas nors žodį nori tart? O Marianas prisijungė. Labas, Marianai, mes jūsų nesulaukėm, turbūt tai pradėjom. Atsiprašau.

Marianas Bylinskis: Sveiki.

Virginijus Daugėla: Tai dalyvauja visi, išskyrus nusišalinusią Janiną.

Vilma Bartusevičienė: Aš noriu pasisakyti, gerbiamas pirmininkaujantis.

Virginijus Daugėla: Prašau, Vilma.

Vilma Bartusevičienė: Aš tai galvoju ir visiems siūlau pasinaudoti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos rekomendacijomis ir tokio pobūdžio… dalyko netirti.

Zofija Drėgvienė: Taip.

Vilma Bartusevičienė: nes tai ne mūsų kompetencija.

Zofija Drėgvienė: Taip, teisingai, aš UŽ.

Virginijus Daugėla: Taip, kokių dar nuomonių? Jau dvi girdėjome. Anna norėtų tirti, Virginijus norėtų tirti…

Valda Gujytė: Aš už tai, kad netirti.

Zofija Drėgvienė: Balsuot.

Valda Gujytė: Prabalsuojam.

Zofija Drėgvienė: Tiesiog prabalsuot ir viskas.

Virginijus Daugėla: Bendru susitarimu nutariam, kad balsuojam. Taip?

Violeta Naraškevičienė: Tai, taip.

VirginijusSarpauskas: Koks pagrindas, koks turinys? Tai koks turinys dabar įvardinkim.

Vilma Bartusevičienė: Taigi, tik ką pasakiau. Tai yra rekomendacijos Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos.

VirginijusSarpauskas: … ar bus detaliai surašyta, kokiu pagrindu mes dabar netiriam, straipsniai..

Virginijus Daugėla: Bus surašyta.

VirginijusSarpauskas: surašyt straipsnius, kad tas dokumentas būtų… turėtų aiškią teisinę formą.

Zofija Drėgvienė: Taip ir bus.

Vilma Bartusevičienė: Akivaizdu, kad gerbiamas Virginijau, nesat pasiskaitęs tarnybinės etikos komisijos parengtus metodus ir rekomendacijas. Kai pasiskaitysit ir pagal visus straipsnius bus parengtas atsakymas.

Kakofonija…

VirginijusSarpauskas: Aš turiu praktikos. Kai reikia paduot kitus į teismą, kai reikia teisme kalbėt visos tarybos vardu, tai yra visų tarybos narių, tada merė jau yra merė, o dabar staiga jinai ne merė.

Virginijus Daugėla: Jūs tą praktiką pasilaikykite sau. Mes visai ne apie tai šnekam.

Vilma Bartusevičienė: Čia visiškai nesusiję.

Virginijus Daugėla: Aš siūlau sutraukt šį beprasmį ginčą,… prašau balsuoti už tai, kad Etikos komisija nepradėtų tyrimo šio skundo atžvilgiu… Prašau balsuoti „UŽ“.

„UŽ“ balsuoja: dar kalbant pirmininkaujančiam – Zofija Drėgvienė, kelia ranką pats Virginijus Daugėla, toliau Valda Gujytė, Violeta Naraškevičienė, Vilma Bartusevičienė ir Marianas Bylinskis.

Virginijus Daugėla: Viens, du, tris, ai man sunku suskaičiuot, keturi, penki, šeši „UŽ“. Taip, kas „Prieš“?

Aš ir Anna Kuznecovienė balsuojam „Prieš“.

Virginijus Daugėla: Vienas, du. Taigi. Ačiū labai. Susilaikiusių nėra. Šeši „UŽ“, kad, nepradėti tyrimo, du „Prieš“. Ačiū visiems labai. Posėdis baigtas.

   Redakcija nebūtinai sutinka su rubrikoje NUOMONĖ išreikšta pozicija. Už šioje rubrikoje skelbiamų publikacijų turinį, informacijos tikslumą atsako jų autoriai.

El.p.: info@krastozinios.lt

12 thoughts on “Operacija Živilė ne Merė ir kiti Etikos komisijos nuotykiai

  • 2022-08-23 at 07:23
    Permalink

    Moteris jauna . Dar . Bet rengiasi kaip sena boba.

  • 2022-08-22 at 19:19
    Permalink

    Teisybė akis drąsko?
    37 kartus sakiau, kad į politiką nesiruošiu, tai apie ką piaras? O šiaip, iš ties, beprasmiška čia rašinėti, nes gi visi labai protingi, viską žino patys. Tik rinkimus kažkodėl vis pralošia ir pralošia…

  • 2022-08-22 at 18:46
    Permalink

    KŽ galėtų apmokęstinti komentarus. Nes kai kurie pijarinasi chaliavai

  • 2022-08-22 at 16:24
    Permalink

    Suprantu, kad geriausia nieko nedaryti, o tik bergždžiai diskutuoti kas katram didesnę špygą parodė.

    Politikai, nenorite spręsti elektros, šilumos problemų – spręskite bent medicinos. Ir ne privatų verslą ginkite, kuris ir taip ne vargšas – po 200.000 eurų gryno pelno kasmet uždirba, o gerinkite valstybinę mediciną tiek, kiek turite galių tą padaryti. Pirmyn, prašom. Palaikysiu net labai. Plosiu atsistojęs.

  • 2022-08-22 at 16:14
    Permalink

    Na ir kas, kad parašė. Ar nuo to elektra atpigo? Nepajutau. Ne mero tai galiose. Tad neverta apsimetinėti. Geriau užsiimtų sveikatos sistemos sutvarkymu rajone. Bardakas nežmoniškas, daktarų trūkumas. Susirgai ir pirk grabą…

  • 2022-08-22 at 16:07
    Permalink

    Ryte rašiau apie politikų dėmesį ūkiniams širvintiškių klausimams. Ir ką jūs sau manote? Štai prieš valandą Živilė Pinskuvienė savo feisbuke paskelbė net 2 (!) tekstus ir apie elektrą, ir apie stagnuojančius atlyginimus ir apie krizę ekonomikoje. Nemanau, kad tuos tekstus parašė perskaitę mano komentarą, o net jeigu ir taip, nieko tame blogo nematau – atvirkščiai. 2:0 valdančiųjų naudai

  • 2022-08-22 at 15:34
    Permalink

    “kol už senyvo amžiaus žmones balsuos patys komisijos nariai, ypač balsuojant namuose, tol ir tokią valdžią turėsim”

    Ar suvokiat ką šnekate? Kokia buvo valdančiųjų persvara rinkimuose – 1, 2 o gal 3 procentai? Visus tuos procentus suklastojo, ar ne?

    Mane tai siutina primityvus požiūris į esamą situaciją. Tipo, kalti rinkėjai, nes yra durniai, todėl nesupranta ką daro, už ką balsuoja. Juk opozicija tiek daug gerų darbų nuveikė ir turi labai konkrečius planus kiek daug visko padarys ateityje, vos tik išrinks juos į valdžią.

    Pavasarį pasikartos, tikrai pasikartos, 2015 ir 2019 metų scenarijus. Ir vėl kalčiausi liks “durniai” rinkėjai…

  • 2022-08-22 at 15:07
    Permalink

    Gėda, gėda ir dar kartą gėda. Žmonės mielieji, ką renkate į valdžią, juk sakinio nesurezga. Ir iš Anos tikėjausi daugiau… Na bet ką padarysi, kol už senyvo amžiaus žmones balsuos patys komisijos nariai, ypač balsuojant namuose, tol ir tokią valdžią turėsim.

  • 2022-08-22 at 12:43
    Permalink

    Post scriptum:
    Manau, kad jūsų, politikų, razborkės niekam neįdomios. Bet, taip, turite teisę šaudyti į orą tuščiais šoviniais.

    Šio straipsnio viso neskaičiau, ir eičiau lažybų, kad neatsiras net 10 tokių, kurie perskaitė testą iki galo.
    Žmonėms visų pirma rūpi jų buitinės problemos, o ypač dabartinėmis dienomis (elektra, šildymas, maisto kainos, didėjančios palūkanų normos, infliacija, mažėjanti 6alies pramonės gamyba, ekonominės krizės nuojautos ir t.t.)

    Politikai atsibuskite!

  • 2022-08-22 at 12:12
    Permalink

    Ar kažkas tikėjosi iš vietinės etikos komisijos kažkokio kitokio rezultato?
    Jei neklystu, Šarūnas Černiauskas žadėjo kreiptis į teismą? Ar kreipėsi?

  • 2022-08-22 at 12:08
    Permalink

    Sveiki, etikos komisijai dar reikia pasimokyti dalyvauti posėdyje per nuotolį. Visų mikrofonai privalo būti išjungti. Ta Drėgvienė pliurpia be jokio pirmininkaujančio leidimo. Galėtų pasimokyti iš mokinių

  • 2022-08-22 at 10:56
    Permalink

    Aš į Širvintų merus siūlau ger. artistą Giedrių Savicką. O jeigu rimtai kalbant, tai Dubingių angliškos kilmės asilą (reklama gera). Kuo skiriasi dabartinė mūsų merė nuo kilmingo asilo. Abudu gražūs, abudu protingi (jeigu prieini prie asilo, tai kandžiojasi, jeigu nepatingi darbe, atleidžia iš darbo).
    Širvintų seniūnijos seniūnė Rima Jasevičienė platina nuotraukas, kaip bučiuojasi su vyru. Pastaba; tik po to, kaip pasirodė Pinskuvuenės ir Pinskaus nuotrauka su bučiniu.
    Mūsų VALDŽIA dirba.
    Etikos komisijoje lietuviai dirba???

Comments are closed.